Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

VIDEO! Rusia afectata din nou de incendii: Doi morti si peste 500 de case distruse!

Rusia traieste din nou sub teroarea incendiilor de padure! Cel putin doi oameni au murit, iar aproape 500 de cladiri au fost distruse de flacari, in urma unor noi incendii izbucnite in sudul tarii. Asa cum s-a intamplat si pana acum, flacarile sunt intetite de canicula si de vantul puternic.

Zona cel mai grav afectata de noul val de incendii este regiunea Volgograd, numita candva Stalingrad, din sudul Rusiei. Flacarile au cuprins mai multe paduri, dar si cateva sate. Doi oameni in varsta au murit arsi de vii in locuintele lor, pe care n-au apucat sa le paraseasca la timp. Cel putin 14 persoane sunt ranite si aproape 200 au ramas fara adapost.

Ministerul Situatiilor de Urgenta a anuntat ca incendiile s-au extins in regiunea vecina, Saratov, si ameninta cateva republici autonome din aceeasi parte a tarii. Presedintele Dmitri Medvedev a ordonat autoritatilor centrale si locale sa faca totul pentru a opri noile incendii. Dar operatiunile sunt ingreunate de seceta fara precedent care domneste, de luni de zile, in acea parte a tarii.

In timp ce Moscova a scapat de caldurile fara precedent din ultimele luni, in regiunea Volgograd temperatura se mentine si acum in jur de 40 de grade Celsius. Iar vantul este atat de puternic incat un intreg oras a ramas fara energie electrica, dupa ce stalpii retelei au fost doborati. Potrivit datelor oficiale, incendiile din aceasta vara, din Rusia, au facut mai bine de 50 de victime si au distrus padurile pe un milion de hectare.


Recomandari