VIDEO! Spania: Mars pentru independenta Tarii Bascilor

La doua zile dupa ce gruparea separatista ETA a promis sa lase armele, zeci de mii de oameni au iesit pe strazile din Bilbao. Protestatarii au cerut independenta Tari Bascilor si eliberarea prizonierilor.

Gruparea separatista basca ETA anuntat, joi, incetarea definitiva a activitatilor armate, informeaza CNN. Intr-un comunicat, gruparea separatista a indemnat Franta si Spania sa reactioneze la aceasta decizie printr-un proces de "dialog direct".

Anuntul a fost facut dupa reuniunea desfasurata saptamana aceasta in regiunea Tara Bascilor, la care au fost prezenti fostul secretar general ONU Kofi Annan si protagonistii procesului de pace din Irlanda de Nord.

Campania de violente a ETA a inceput in urma cu patru decenii, vizand obtinerea independentei Tarii Bascilor, un teritoriu situat in nordul Spaniei si in sudul Frantei. Atacurile ETA s-au soldat cu peste 800 de morti in ultimii 40 de ani.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri