Antena Căutare

VIDEO Vulcanul Pacaya face ravagii in Guatemala

Eruptia vulcanului Pacaya din Guatemala a provocat decesul a trei persoane, au anuntat, vineri, autoritatile locale. Presedintele tarii, Alvaro Colom, a declarat stare de catastrofa naturala in doua departamente din Guatemala, dupa ce un nor de cenusa s-a raspandit deasupra capitalei Ciudad de Guatemala. Cel putin 1800 de persoane au fost plasate in adaposturi, dupa ce patru sate din apropierea vulcanului au fost evacuate, informeaza CNN.


Pista aeroportului international La Aurora - una dintre cele mai aglomerate aeroporturi din America Centrala, in ceea ce priveste traficul de calatori - a fost acoperit cu cenusa si a fost inchis vineri, a declarat Colom. Aproximativ 25% din zborurile de pe aeroport au fost redirectionate spre alte aeroporturi.

"Toate zborurile sunt suspendate, din cauza cantitatii de cenusa cazuta pe pista. Aceasta trebuie curatata, deoarece un avion ar putea provoca un accident, in momentul cand trece peste ea", a declarat un purtator de cuvant al acestei autoritati, Monica Monge.

Vulcanul Pacaya, cu o inaltime de 2552 metri, a fost inactiv timp de un secol pana in 1965, cand a erupt din nou. Inca de atunci, el a continuat sa fie activ. Pe teritoriul Guatemalei exista 288 de vulcani, din care opt sunt activi.

Primul om din lume infectat cu un virus de calculator... Vezi cea mai tatuata femeie din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x