Antena Căutare

Vincent Lambert, un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă de 11 ani, a decedat la 42 de ani, la o săptămână după întreruperea tratamentelor

Cazul lui Vincent Lambert, un fost infirmier în vârstă de 42 de ani, victima unui accident rutier în 2008, a devenit simbolul dezbaterii pe tema sfârşitului vieţii în Franţa. Medicul lui Vincent Lambert, spitalizat la CHU Reims în urma unui accident de maşină în 2008, a angajat marţi, la 2 iulie, o nouă oprire a tratamentului, care a intrat în vigoare miercuri seara, la 3 iunie.

Vincent Lambert - un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă de aproape 11 ani, al cărui tratament a fost întrerupt săptămâna trecută - a decdat joi dimineaţa, au declarat membri ai familiei sale pentru AFP.

”Vincent a decedat la ora (locală) 8.24 (9.24, ora României) în această (joi) dimineaţa” la centrul spitalicesc din Reims, în nord-estul Franţei, a precizat nepotul său François.

Cazul lui Vincent Lambert, un fost infirmier în vârstă de 42 de ani, victima unui accident rutier în 2008, a devenit simbolul dezbaterii pe tema sfârşitului vieţii în Franţa.

Medicul lui Vincent Lambert, spitalizat la CHU Reims în urma unui accident de maşină în 2008, a angajat marţi, la 2 iulie, o nouă oprire a tratamentului, care a intrat în vigoare miercuri seara, la 3 iunie.

Această decizie a fost făcut posibilă la 28 iunie, de Curtea de Casaţie. Protocolul medical prevede oprirea hidratării şi hrănirii cu sonde a pacientului şi o ”sedare profundă şi continuă”.

Marţi seara, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în faţa centrului spitalicesc de la reims în care se află Vincent Lambert, în semn de protest faţă de oprirea tratamentului.

Sursa : news.ro

Reacție la provocările Iranului. SUA vor o ”coaliţie” internaţională care să protejeze petrolierele din Golful Persic... MAE: Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma furtunii din nordul Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x