Antena Căutare

Virus extrem de periculos, creat de om in laborator

Un grup de cercetatori a reusit sa creeze in laborator un virus care ar putea nimici intreaga civilizatie, scrie Daily Mail. Virusul mortal este o versiune modificata genetic a tulpinei de gripa aviara H5N1, insa este cu mult mai infectios si s-ar putea transmite cu usurinta la milioane de persoane in acelasi timp. Cercetarea a provocat valva si a impartit oamenii de stiinta in doua tabere, unii dintre ei spunand ca acest studiu nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata.

virusul modificat este atat de periculos incat ar putea fi utilizat pentru un razboi biologic, daca ajunge in maini gresite.




Fouchier a recunoscut ca tulpina este „una din cele mai periculoase pe care le poti crea"







Nu pot sa ma gandesc la alt organism patogenic care sa fie la fel de inspaimantator ca acesta. Cred ca antraxul este «mic copil» in comparatie cu acesta

Michael Osterholm, care este directorul Centrului de Cercetare si Politica pentru Boli Infectioase de la Universitatea din Minnesota, spune ca nu poate discuta despre lucrare deoarece este membru NSABB, insa daca ar publica documentul, anumite informatii ar fi retinute si facute publice doar pentru cei care ar vrea intr-adevar sa le stie. „Nu vrem sa le oferim baietilor rai o harta cu instructiuni despre cum sa faca virusurile cu adevarat periculoase", a adaugat acesta.

Citeste si Financiarul!

Cutremur de 6.4 grade, in Papua Noua Guinee! Nu s-a emis alerta de tsunami... Ministrul francez de Interne: Franta primeste prea multi straini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x