Antena Căutare

Virusul cibernetic Stuxnet a infectat milioane de computere din China

Virusul informatic Stuxnet, creat pentru a patrunde in baza de date a celei mai mari centrale nucleare din Iran, a infectat recent calculatoarele a 6 milioane de persoane si a circa 1.000 de companii din China, potrivit Global Times.

"Acest malware este dezvoltat in special pentru a sabota fabrici si a defecta sisteme industriale, decat in scopul de a fura date personale. Odata ce Stuxnet reuseste sa infecteze computerele fabricilor din China, sectoarele in cauza ar putea intra in colaps, ceea ce ar afecta securitatea nationala", a declarat un inginer din cadrul furnizorului de solutii anti-virus Rising International Software.

Viermele informatic este cunoscut in intreaga lume, in principal pentru faptul ca poate patrunde in sistemele de baza ale celor mai mari centrale nucleare din Iran si prelua intregul control asupra lor. Cu toate acestea, Stuxnet este vulnarabil la softurile Siemens de management folosite in procesele automate.

In timp ce Siemens a refuzat sa comenteze cu privire la subiect, Yu Xiaoqiu, analist in cadrul China Information Technology Security Evaluation Centre, a decasarat ca situatia nu este atat de grava precum pare si ca pagubele produse pana acum sunt minore.

"Pana acum nu am constatat daune grave provocate de acest virus. Noii virusi reprezinta un lucru obisnuit in zilele noastre. Atat utilizatorii individuali de internet, dar si companiile 'cheie' din China nu trebuie sa se ingrijoreze. Trebuie sa fie alertati, dar nu trebuie sa se teama", a spus Xiaoqiu pentru sursa citata.

Mahmoud Javari, oficial in cadrul centralei nucleare de la Bouchehr, Iran, a declarat duminica trecuta ca sistemul informatic al centralei nucleare iraniene nu a fost afectat de acest virus, care a infectat totusi mii de computere industriale din Iran.

SUA: Prima banca in care este permis accesul clientilor inarmati... Primul hotel spatial va fi inaugurat de rusi in 2016...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x