Antena Căutare

Vizita de gradul 0 in Grecia: Angela Merkel, pazita cu 6.000 de politisti, tragatori de elita si brigazi anti-revolta!

Autoritatile elene se tem de o primire nu tocmai ospitaliera a cancelarului german, Angela Merkel, asteptat maine la Atena. Dispozitivul de securitate va fi cel mai important de la vizita lui Bill Clinton in Grecia, in urma cu 13 ani.

Cu mai putin de 24 de ore de la sosirea cancelarului german, Angela Merkel, dispozitivul de securitate al grecilor este gata. Au fost mobilizati cel putin 6.000 de politisti mobilizati, inclusiv tragatori de elita si brigazi anti-revolta, 300 de membri ai pazei de coasta, scafandrii si nave de toate dimensiunile, un elicopter si trei ambulante. Grecia nu a mai cunoscut o asemenea deplasare de forte de la vizita lui Bill Clinton, in 1999.

Autoritatile elene vor sa exluda orice surprize neplacute. O teama oarecum justifiata, avand in vedere ca marile centrale sindicale si zeci de organizatii de muncitori au cerut intreruperea oricaror activitati productive incepand din aceasta dupa-amiaza. A fost lansat, de asemenea, un apel pentru o mare adunare in fata Parlamentului, al carui sediu se afla in plin centrul Atenei.

„Miscarea noastra de protest este una simbolica, dar Angela Merkel trebuie sa inteleaga ca ne-am saturat de diktatul ei in Europa. In fiecare ora, mii de persoane isi pierd locul de munca. Vom ajunge la sapa de lemn”, afirma cei din partidul Syriza, o formatiune radicala de stanga.

De la Acropole la Parlament, capitala elena este deja blocata, iar circulatia deviata, spre marea nemultumire a locuitorilor capitalei si a turistilor. A fost pus, de asmenea, la punct un Plan B, care prevede transportul cancelarului german pe mare, in cazul in care manifestatiile nu vor permite masinilor oficiale sa strabata orasul.

sursa: Income Magazine

foto: Intact Images / EPA

UPDATE! Premiul Nobel pentru medicina a fost acordat cercetatorilor Shinya Yamanaka si John Gurdon... Proteste masive in 60 de orase spaniole! Guvernul de la Madrid, amenintat cu greva generala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x