Antena Căutare

Vizita istorica: Cancelarul german Angela Merkel, la Chisinau

Angela Merkel efectueaza miercuri prima vizita oficiala a unui cancelar german in Republica Moldova, dupa proclamarea independentei. Totul a fost pregatit pana in cele mai mici detalii pentru "Doamna de fier", iar analistii apreciaza ca vizita cancelarului german este un semnal clar ca Republica Moldova va fi sustinuta de liderii europeni, pentru a realiza reformele demarate, si un succes al guvernarii de la Chisinau.

Cancelarul german Angela Merkel a fost intampinata de premierul Vlad Filat pe aeroportul din Chisinau, fiind primita, traditional, cu paine si sare. Dupa ceremonia oficiala de la aeroport, cancelarul a fost primita de premierul moldovean la Resedinta de Stat, in cadrul unei intalniri private. Apoi, cei doi oficiali au participat la sedinta delegatiilor celor doua state si la una cu reprezentanti ai mediului de afaceri moldovean.

In cursul dupa-amiezii, Merkel a avut o intrevedere cu grupurile partidelor politice parlamentare, inaintea celei cu presedintele moldovean Nicolae Timofti. Vizita cancelarului german se incheie, conform programului, cu un discurs public la Palatul Republicii.

Republica Moldova, "un pilon al Parteneriatului Estic"

Cancelarul german Angela Merkel a salutat, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul moldovean Vlad Filat, succesele obtinute de Republica Moldova, pe care le-a catalogat drept "remarcabile". "Ma bucur ca am venit in Republica Moldova. Putem spune ca succesele obtinute de Republica Moldova sunt remarcabile", a declarat cancelarul german, adaugand ca Republica "Moldova este un pilon al Parteneriatului Estic".

Lansat de Uniunea Europeana E in mai 2009, la Praga, la initiativa Poloniei si a Suediei, Parteneriatul Estic se adreseaza unui numar de sase tari din Europa de Est si din Caucazul de Sud, si anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova si Ucraina. La sfarsitul lui iunie, Comisia Europeana a anuntat ca UE va aloca Republicii Moldova o suma suplimentara de 28 de milioane de euro in cadrul Programului Parteneriatul Estic pentru Cooperare si Integrare, in vederea sprijinirii reformelor statului.

Liberation demonteaza cliseele despre tigani: Nu exista romi nomazi. Majoritatea sunt sedentari... Spania: Masurile de austeritate au scos politistii in strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x