Antena Căutare

Vlad Filat: "Chisinaul va refuza cererea Moscovei de a deschide sectii de votare in Transnistria"

Republica Moldova va refuza cererea Federatiei Ruse de a deschide sectii de votare in regiunea transnistreana, a declarat marti premierul moldovean Vlad Filat.

"Republica Moldova nu poate sa permita deschiderea acestor sectii de votare din simplu motiv ca nu controleaza regiunea respectiva", a declarat Filat intr-un briefing, precizand ca in curand Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene va expune pozitia oficiala.

El a precizat insa ca Republica Moldova va accepta sa fie deschise sectii de votare suplimentare pe teritoriul controlat de autoritatile constitutionale.

Federatia Rusa a solicitat deschiderea a 25 de sectii de votare in regiunea transnsitreana pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Potrivit unor date neoficiale, in aceasta regiune locuiesc aproximativ 140.000 de cetateni rusi.

Rusia a deschis sectii de votare in Transnistria, controlata de un regim separatist, si la alegerile din anul 2007, in pofida protestelor Chisinaului.

Sursa: Hotnews

PE cere deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari pana in 2012... Reuters: Discursul Regelui Mihai a evidentiat disensiuni profunde din trecut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x