Antena Căutare

Vlad Filat: “Nu e necesar sa condamnam comunismul zilnic, e suficient sa-l demolam in mentalitatea noastra”

Intr-o interventie avuta la Publika Tv, Vlad Filat, premierul Moldovei, a vorbit despre situatia tensionata dintre Rusia si Moldova, dar si despre democratizarea tarii sale. Filat a lasat sa se inteleaga ca problema condamnarii zilnice a comunismului a devenit un banal subiect cotidian

„Suntem baieti mari. Credeti ca e necesar ca in fiecare zi cu busuioc sa condamnam comunismul? E necesar sa-l demolam. Nu cu buldozerul, ci in cadrul unei competitii deschise. In primul rand comunismul trebuie demolat in mentalitatea noastra", a declarat premierul moldovean.

Filat nu s-a pronuntat nici macar in interzicerea simbolurilor partidului care a guvernat tara mai bine de sase decenii. "Simbolurile comuniste nu trebuiesc interzise. E cazul sa aratam ce s-a facut sub aceste simboluri. Și dupa asta o sa vreau sa vad cum un partid isi va asuma aceste simboluri. E suficient sa aratam in Moldova filmele produse in Rusia pe aceasta tema", a mai adaugat Filat.

Posibilul candidat la presedintia Moldovei le-a mai spus compatriotilor ca situatia politica cu Rusia este multa mai complicata decat se cunoaste in prezent, in aceste conditii netrebuind sa fie aratata imediat cu degetul decizia luata de Curtea Constitutionala in urma cu cateva zile: "Nu ma supar, dar trag concluzii. Nu vreau sa comentez mult decizia Curtii Constitutionale. In momentul in care se iau decizii unilaterale e nevoie sa evaluezi si impactul. Analiza de impact nu a fost facuta. Se simplifica cand se vorbește doar de exportul vinurilor in Federatia Rusa, deoarece situatia e mai mult complexa."

Sursa: jurnalul.ro

Marina israeliana someaza Amalthea sa-si schimbe ruta... VIDEO! Nunta subacvatica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x