Antena Căutare

Vladimir Putin a anuntat un guvern care ii asigura controlul asupra economiei si securitatii nationale

Presedintele rus Vladimir Putin a prezentat luni un guvern care ii confera un control strict asupra economiei si securitatii nationale si care limiteaza capacitatea premierului Dmitri Medvedev sa aplice reforme de piata.

Putin a optat pentru continuitate prin mentinerea aliatului sau Igor Suvalov ca prim adjunct al primului ministru, insarcinat cu politica economica, in timp ce Igor Secin va detine un post cheie in domeniul energiei, dar in afara guvernului.

Presedintele si-a consolidat controlul asupra ministerelor cheie, prin numirea sefului politiei din Moscova, Vladimir Kolokoltev, ca ministru de Interne, ca semn de incredere in cel care nu a ezitat sa foloseasca forta impotriva manifestantilor anti-Putin.

Liderul de la Kremlin a optat pentru continuitate si in domeniul politicii externe si aparare, prin mentirea ministrului de Externe Serghei Lavrov si a ministrului Apararii, Anatoli Serdiukov.

De asemenea, Putin si-a marit influenta in politica economica, rezervata in mod traditional premierului, prin numirea unor persoane fidele la portofoliile economiei si finantelor.

Foto: Intactimages / EPA

UPDATE! Cutremur de 5,9 grade in Italia: cel putin 6 morti... Italia: Sotia suspectului in cazul atentatului din Brindisi ar fi romanca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x