Antena Căutare

Vladimir Putin este nostalgic dupa "poporul sovietic"

Presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat regretul fata de faptul ca in prezent nu exista o expresie de genul "popor sovietic" care sa exprime federalizarea societatii.

Vladimir Putin este nostalgic dupa "poporul sovietic"
| EPA/Intact Images

"In perioada sovietica, multe dintre lucrurile facute nu erau prea bune, dar au fost inventate si numeroase lucruri bune. De exemplu, exista conceptul de popor sovietic, o noua comunitate istorica", a declarat presedintele Federatiei Ruse, care s-a remarcat de-a lungul carierei prin referinte magulitoare la “trecutul glorios al URSS-ului”.

In 2005, Vladimir Putin, ofiter KGB in perioada sovietica, a calificat disparitia fostei Uniuni Sovietice drept "cea mai mare catastrofa geopolitica din secolul al XIX-lea".

In decembrie 2011, pe cand era premier, actualul presedinte si-a exprimat regretul ca autoritatile sovietice nu au luptat suficient pentru a pastra "integritatea teritoriala" a fostei URSS, care s-a prabusit in 1991.

In 2012, dupa ce a revenit in functia de sef al statului, facand din nou rocada cu Dmitri Medvedev, Putin a fost comparat cu fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care s-a agatat de putere timp de 18 ani, pana la moarte.

Vladimir Putin este din ce in ce mai contestat in Rusia, in urma reinstalarii la Kremlin, dupa o pauza de un mandat, cand la conducere a fost Dmitri Medvedev- considerat de multi marioneta sa – si dupa alte doua mandate incepute in anul 2000.

Pericol nuclear in Belgia: Specialistii au descoperit fisuri la reactorul unei centrale... SUA: Un barbat a fost executat de politisti cu 46 de gloante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x