Antena Căutare

Vocea Rusiei: "Traian Basescu este un pion balcanic al intereselor euroatlantice"

Presedintele Traian Basescu este considerat drept un "pion balcanic" al intereselor euroatlantice, de catre Vocea Rusiei. Jurnalistii il acuza pe presedinte ca nu invita marile companii rusesti sa investeasca in Romania, desi tara duce lipsa de investitori. Efectele politicii externe dusa de Traian Basescu se vor vedea in viitor, sustine Vocea Rusiei.

Viziunea lui Traian Basescu de garantare a cresterii nivelului de trai al romanilor prin relatii economice stranse cu Uniunea Europeana si Statele Unite si lipsa oricarei referiri la companiile rusesti sunt considerate de jurnalistii de la Vocea Rusiei ca impotriva evidentei. Acestia sustin ca relatiile economice stranse dintre Germania, motorul Europei si Rusia, principalul furnizor de energie, ar trebui sa indemne la meditatie si eventual la prudenta.

"Lipsit de subtilitatea diplomatului de cariera si ignorand detaliile extrem de importante ale mecanismelor economice transcontinentale, presedintele Traian Basescu pierde ocazia de a se relansa altfel decat ca "pion" pe tabla de sah a diplomatiei europene si se achita mai curand de datoria personala de a face un gest de recunostinta la adresa conducatorilor actuali ai UE, intre care cancelarul Germaniei detine o pozitie cheie." Traian Basescu i-a indemnat pe afaceristii romani sa investeasca pe piata ruseasca, insa nu este entuziast si in privinta venirii investitorilor rusi, atrag atentia jurnalistii.

Observam ca din mesaj lipseste insa invitatia ca marile companii rusesti sa vina si sa investeasca in Romania, in contextul in care, de exemplu, pentru privatizarea combinatului "Oltchim" deja se confrunta mai multi investitori, dintre care cei mai importanti par a fi rusii de la ISE si germanii de la PCC. Acestia concluzioneaza ca alegerile facute de Traian Basescu isi vor dezvalui consecintele pe termen lung, urmand ca atunci sa se vada daca au fost bune sau rele.

Sursa: Antena3.ro

Turcia: Peste 58 de imigranti au murit dupa ce nava in care se aflau a naufragiat... Cutremur cu magnitudinea de 5,7 in China, soldat cu cel putin 20 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x