Von der Leyen cere Londrei să desemneze un comisar european în cazul în care M.Britanie face parte din UE după 31 octombrie

Regatul Unit este necesar să desemneze un comisar european în cazul în care face parte în continuare din Uniunea Europeană (UE) după 31 octombrie, a declarat joi viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula Von der Leyen, relatează Reuters.

Mandatul lui Jean-Claude Juncker se încheie la 31 octombrie, data la care Ursula Von der Leyen urmează, teoretic, să-i succeadă.

Predarea ştafetei a fost amânată însă cu o lună, în contextul în care comisarii francez, ungar şi român nu au fost confirmaţi de Parlamentul European (PE).

Legislaţia europeană prevede ca fiecare stat membru UE să desemneze un comisar, însă Regatul Unit a fost scutit de această obligaţie în privinţa viitoarei CE, în perspectiva unui Brexit la 31 octombrie.

Însă, din cauza eşecului ratificării la timp a noului acord al Brexitului cu Bruxellesul în Parlamentul britanic, premierul britanic Boris Johnson a cerut o nouă amânare a Brexitului, până la 31 ianuarie 2020.

Această amânare nu a fost aprobată încă, din cauză că durata ei nu este susţinută în unanimitate.

Franţa pledează în favoarea unei simple amânări ”tehnice” de câteva zile sau săptămâni, pentru ca Parlamentul de la Westminster, iar apoi PE de la Strasbourg să ratifice acordul lui Johnson.

”Dacă de la 1 noiembrie Regatul Unit face în continuare parte din UE - şi este în continuare de luat o hotărâre în acest sens, aşadar acest lucru nu este sigur -, atunci voi cere, evident, Regatului Unit să trimită un comisar”, a declarat Ursula von der Leyen într-o vizită la Hesinki.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri