Antena Căutare

Vremea face ravagii in Europa. Stare de urgenta in Bulgaria, 10.000 de evacuati in Albania

Intemperiile fac ravagii in Europa. In vreme ce tarile nordice sunt paralizate de ger si zapada, estul continentului e sub ape. Drumul european care leaga Sofia de granita cu Grecia a fost inchis din cauza inundatiilor

In capitala Bulgariei, Sofia, a fost decretata starea de urgenta, din cauza ploilor abundente care nu mai contenesc sa cada de doua zile. Mai multe strazi au fost inchise dupa ce au fost acoperite de un strat de apa de peste 15 cm.

In plus, cateva sate din jurul capitalei risca sa fie evacuate. Probleme similare se mai intalnesc in Croatia si Bosnia.

In Albania, peste 4.000 de case au fost inundate si 10.000 de oameni au au fost evacuati.

Cea mai afectata este o provincie din nord vestul tarii, unde autoritatile au decretat starea de dezastru natural. Mai multe localitati au ramas in bezna dupa ce apa a avariat grav reteaua de elctricitate.

In loc de ape, polonezii se lupta cu gerul si zapada. Temperaturile au scazut, in ultimele nopti, pana la minus 25 de grade celsius. Zeci de oameni, majoritatea persoane fara adapost, au murit inghetati.

In Cehia, transportul feroviar a fost perturbat din cauza bucatilor de gheata care au blochat macazurile. In plus, poleiul de pe sosele a provocat mai multe accidente in lant.

In sudul Austriei, zapada a blocat cateva drumuri, iar mii de locuinte au ramas fara curent electric. Iar traficul aerian din marea Britanie e dat peste cap de cateva zile, din cauza frigului si a ninsorilor.

Iarna nu i-a iertat nici pe americani. Ninsorile abundente au paralizat cateva localitati din statul New York. Startul de zapada de pe sosele a atins aproape o jumatate de metru. Oamenii au fost nevoiti sa-si croiasca drum spre serviciu, cu lopetile. Mai multe autostrazi au fost inchise din cauza conditiilor meto nefavorabile.

Spania: Agentiile de turism au pierdut 250 milioane euro din cauza grevei controlorilor de trafic... WikiLeaks, interzis francezilor. Potrivit site-ului, Sarkozy l-a facut mincinos pe ministrul georgian de Externe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x