Antena Căutare

Vremea rea inchide aeroporturile din Europa

Ninsorile abundente si temperaturile sub zero grade din Europa Occidentala au condus astazi la inchiderea a cel putin patru aeroporturi, printre care si aeroportul Gatwick, unul din cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie.

Aeroporturile din Edinburgh (Scotia), Lyon-Bron (sud-estul Frantei), Geneva (al doilea mare aeroport din Elvetia) si Gatwick, care deserveste regiunea Londrei, sunt toate inchise in conditiile in care personalul se chinuie sa curete pistele de zapada.

De asemenea, Autoritatea europeana de control a traficului aerian (Eurocontrol) a raportat intarzieri masive la aeroportul Tegel din Berlin si in nordul Spaniei, anunta AP.

Purtatorul de cuvant al aeroportului din Geneva, Bertrand Staempfli, a precizat ca in acest moment nu exista nici plecari si nici sosiri. Aeroportul din Geneva este al doilea mare aeroport din Elvetia, dupa cel de la Zurich, care se confrunta cu unele intarzieri, dar ramane deschis.

De asemenea, aeroportul international Gatwick, care deserveste regiunea Londrei, a fost inchis in timpul noptii din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. O purtatoare de cuvant a aeroportului a precizat ca pistele au fost inchise inca de marti seara la ora 21.30 GMT, iar personalul de la sol, care a lucrat toata noaptea, nu a reusit sa curete zapada.

"Este important ca pasagerii sa consulte pagina noastra de Internet precum si companiile aeriene pentru a lua la cunostinta de ultimele noutati", a precizat purtatorul de cuvant Sarah Baranowski.

In Scotia, aeroportul din Edinburgh este in prezent inchis, dar se spera ca va putea fi redeschis incepand cu ora 11.GMT. Guvernul scotian a informat ca 1.800 de vehicule si 3.500 de persoane lucreaza pentru a curata zapada si a sfatuit populatia sa evite calatoriile care nu sunt necesare.

Sursa: Jurnalul National

Vezi fotografii recente cu Nicolae Popa!... Theodora Bertzi confirma presiunile asupra Romaniei pentru reluarea adoptiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x