Antena Căutare

Wall Street Journal face un portret "celui mai tanar premier roman", Victor Ponta

Cotidianul american Wall Street Journal face un portret "celui mai tanar premier roman de pana acum", Victor Ponta, articolul referindu-se la masurile luate de noul Executiv imediat dupa instalare, cat si provocarea in fata careia se afla.

"In timp ce criza datoriilor din Europa provoaca haos politic pe Continent, liderii cauta sa traseze un curs care sa potoleasca furia populara si sa stimuleze economiile. (...) In Romania, aceasta sarcina a revenit domnului Victor Ponta, cel mai tanar prim-ministru al tarii de pana acum, care a declarat ca modelul sau politic este Tony Blair, fostul premier britanic care a revigorat stanga politica din Marea Britanie in anii ‘90", noteaza jurnalistul Gordon Fairclough.

Totusi, scrie americanul, guvernarea Ponta este limitata de diversele acorduri internationale.


Spatiul de manevra al domnului Ponta este constrans de norme ale Uniunii Europene, de acordul cu FMI si de pietele nervoase, care au impins moneda din Romania, leul, catre valori scazute record in raport cu euro la sfarsitul lunii aprilie. [...] Ponta si-a asigurat acordul UE si FMI pentru a readuce salariile bugetarilor la nivelul de dinaintea taierilor. (...) In plus fața de ajustarea salariilor, Romania trebuie sa returneze, de asemenea, contributiile de sanatate retinute de catre guvernul anterior de la plata de pensii, o procedura pe care Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat-o ilegala", mai noteaza editorialistul.

Foto: Intact Images

Un detinut roman a murit dupa 50 de zile de greva foamei intr-o inchisoare din Italia... Accident aviatic in Nepal: 13 morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x