Antena Căutare

Washington Post: Atacul lui Basescu la adresa Regelui Mihai aduce aminte de era comunista

Atacul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la adresa Regelui Mihai a ajuns in presa internationala. Washington Post arata intr-un articol ca Basescu il acuza pe Regele Mihai de a fi responsabil pentru Holocaustul din Romania si il numeste "sluga la rusi”.

Publicatia arata ca Basescu il considera responsabil pe Rege pentru moartea a 280.000 de evrei si 11.000 de tigani. Presedintele a adaugat ca abdicarea regelui in decembrie 1947 a fost "un act de tradare".

"Comentariile lui Basescu i-au socat pe romani care il respecta pe fostul monarh si pretuiesc rolul sau in istorie". Publicatia americana adauga faptul ca pozitia presedintelui este similara celei din perioada comunista, cand Regele Mihai era desconsiderat de regim, iar rolul sau a fost minimalizat.

Regele Mihai, care va implini anul acesta 90 de ani, este unul dintre putinii lideri din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial inca in viata si avea relatii bune cu comunitatea de evrei atunci cand conducea tara, conchide sursa citata.

Sursa: Antena3

Bilantul epidemiei de E.coli a crescut la cel putin 43 de morti in Europa... Bogatii lumii sfideaza criza. Numarul milionarilor, la nivel record!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x