Căutare Live

Washingtonul consideră ”încurajator” că Phenianul vrea să reia dialogul în dosarul nuclear, dar nu are ”nicio întâlnire de anunţat” în acest stadiu

Statele Unite consideră ”încurajatoare” propunerea Coreei de Nord de a relua la sfârşitul lui septembrie negocierile în vederea unei ”denuclearizări”, fără să anunţe însă o dată în vederea unei viitoare întâlniri, relatează AFP.

Statele Unite consideră ”încurajatoare” propunerea Coreei de Nord de a relua la sfârşitul lui septembrie negocierile în vederea unei ”denuclearizări”, fără să anunţe însă o dată în vederea unei viitoare întâlniri, relatează AFP.

Phenianul a propus luni ca negociatorii celor două ţări să se întâlnească ”faţă în faţă” până la sfârşitul lunii, ”la o dată şi într-un loc” pe care să-l stabilească împreună, în vederea unei relansări a discuţiilor cu privire la dezarmarea nucleară nord-coreeană, aflată într-un punct mort din februarie.

Însă, câteva ore mai târziu, Coreea de Nord a tras două noi rachete cu rază scurtă de acţiune, aşa cum a făcut în mai multe rânduri în ultimele săptămâni.

Administraţia americană, care îndeamnă neîncetat la o reluare a negocierilor, s-a arătat însă foarte prudentă până acum faţă de această aparentă deschidere diplomatică.

”Statele Unite şi comunitatea internaţională au fost unite în mesajul lor adresat Coreei de Nord şi au spus că provocări ca aceste tiruri de rachetă nu sunt utile, iar noi vrem ca nord-coreenii să revină la masa negocierilor pentru a reliza denuclearizarea”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Ortagus a apreciat că propunerea nord-coreeană este ”încurajatoare”. ”Este o declaraţie pe care o salutăm”, a adăugat ea în faţa presei, la Washington.

Însă ”nu avem nicio întâlnire de anunţat” în acest stadiu, a precizat ea, refuzând să spună dacă negocierile între echipele tehnice ale celor două ţări ar putea să-şi reia activitatea în marja Adunării generale a ONU, care se deschide peste aproximativ zece zile la New York.

Sursa : news.ro

Fostul preşedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali, spitalizat în Arabia Saudită... Congresul îl convoacă la audieri pe emisarul american pentru Afganistan Zalmay Khalilzad, după ruperea negocierilor cu t...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri