Căutare Live

Washingtonul consideră ”încurajator” că Phenianul vrea să reia dialogul în dosarul nuclear, dar nu are ”nicio întâlnire de anunţat” în acest stadiu

Statele Unite consideră ”încurajatoare” propunerea Coreei de Nord de a relua la sfârşitul lui septembrie negocierile în vederea unei ”denuclearizări”, fără să anunţe însă o dată în vederea unei viitoare întâlniri, relatează AFP.

Statele Unite consideră ”încurajatoare” propunerea Coreei de Nord de a relua la sfârşitul lui septembrie negocierile în vederea unei ”denuclearizări”, fără să anunţe însă o dată în vederea unei viitoare întâlniri, relatează AFP.

Phenianul a propus luni ca negociatorii celor două ţări să se întâlnească ”faţă în faţă” până la sfârşitul lunii, ”la o dată şi într-un loc” pe care să-l stabilească împreună, în vederea unei relansări a discuţiilor cu privire la dezarmarea nucleară nord-coreeană, aflată într-un punct mort din februarie.

Însă, câteva ore mai târziu, Coreea de Nord a tras două noi rachete cu rază scurtă de acţiune, aşa cum a făcut în mai multe rânduri în ultimele săptămâni.

Administraţia americană, care îndeamnă neîncetat la o reluare a negocierilor, s-a arătat însă foarte prudentă până acum faţă de această aparentă deschidere diplomatică.

”Statele Unite şi comunitatea internaţională au fost unite în mesajul lor adresat Coreei de Nord şi au spus că provocări ca aceste tiruri de rachetă nu sunt utile, iar noi vrem ca nord-coreenii să revină la masa negocierilor pentru a reliza denuclearizarea”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Ortagus a apreciat că propunerea nord-coreeană este ”încurajatoare”. ”Este o declaraţie pe care o salutăm”, a adăugat ea în faţa presei, la Washington.

Însă ”nu avem nicio întâlnire de anunţat” în acest stadiu, a precizat ea, refuzând să spună dacă negocierile între echipele tehnice ale celor două ţări ar putea să-şi reia activitatea în marja Adunării generale a ONU, care se deschide peste aproximativ zece zile la New York.

Sursa : news.ro

Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era p... Congresul îl convoacă la audieri pe emisarul american pentru Afganistan Zalmay Khalilzad, după ruperea negocierilor cu t...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri