Antena Căutare

Washingtonul îi sfătuieşte pe americani să nu călătorească în China şi să evite provincia Hubei, epicentrul epidemiei virale

Statele Unite îi îndeamnă pe americanisă evite pe cât posibil să călătorească în China, din cauza epidemiei de pneumonie virală care s-a soldat cu peste 100 de morţi, iar Departamentul de Stat a emis un aviz de călătorie şi mai categoric cu privire la provincia Hubei, epicentrul contagiunii, cerându-le americanilor să nu se ducă deloc acolo, relatează AFP.

Până acum Washingtonul le recomanda cetăţenilor săi să dea dovadă de prudenţă în călătoriile lor în China.

La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de Stat şi-a revizuit consemnele pentru prima oară de la apariţia acestui nou tip de coronavirus, avertizând împotriva pericolului pe care-l reprezintă, însă fără să îndemne la renunţarea la călătorii.

Diplomaţia americană a subliniat că are doar o capacitate redusă de a oferi servicii de urgenţă cetăţenilor americani în provincia Hubei, după anunţarea, duminică, a evacuării personalului consular american de la Wuhan.

În cazul unei călătorii necesare în China, Departamentul de Stat îndeamnă la ”evitarea oricărui contact cu persoane bolnave”, ”evitarea animalelor” şi ”produselor de origine animală precum carnea negătită”.

Sursa : news.ro

Opt morţi într-un incendiu care a distrus cel puţin 35 de ambarcaţiuni amarate pe un dig în Alabama... Un prim caz de contaminare cu noul coronavirus chinez în Germania, a doua ţară din Europa după Franţa; 15 ţări contamina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x