Washingtonul, pregătit să recunoască anexarea unei mari părţi a Cisiordaniei, îi îndeamnă pe israelieni la negocieri cu palestinienii

Statele Unite sunt pregătite să recunoască anexarea de către Israel a unei mari părţi a Csiordanieiocupate şi îndeamnă totodată Guvernul de uniune israelian să negoxieze cu palestinienii, relatează AFP.

Anexarea coloniilor israeliene şi a Văii Iordanului a fost propusă de către preşedintele american Donald Trump în ”viziunea” sa cu privire la Orientul Mijlociu, un plan menit să faciliteze pacea, în opinia administraţiei americane, dar care a fost respins de palestinieni.

Israelul s-a pus de acord asupra unui Guvern de uniune, după luni de criză, care prevede ”suveranitatea” israeliană în ”implantaţiile din Iudeea şi Samaria” - expresia folosită de israelieni pentru a desemna colonii şi regiuni din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de statul evreu.

”Aşa cum am spus mereu clar, suntem pregătiţi să recunoaştem acţiunile israeliene vizând să extindă suveranitatea israeliană şi aplicarea dreptului israelian în zone din Cisiordania considerate în «Viziune» ca făcând parte din statul israelian”, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

”Acest lucru urmează să aibă loc într-un context în care Guvernul israelian este de acord să negocieze cu palestinienii pe baza liniilor prezentate în Viziunea preşedintelui Trump”, a subliniat ea.

Statele Unite sunt unul principalul aliat al Israelului, o legătură consolidată de Donald Trump, care şi-a afişat mereu o apropiere faţă de ”Bibi” Netanyahu.

Foarte controversat, proiectul american, care prezintă Ierusalimul drept ”capitala indivizibilă a Israelului”, a fost repins ferm de palesrina şi Liga Arabă. Aceasta din urmă se reuneşte de urgenă joi pe tema anexării.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri