Antena Căutare

Washingtonul, pregătit să recunoască anexarea unei mari părţi a Cisiordaniei, îi îndeamnă pe israelieni la negocieri cu palestinienii

Statele Unite sunt pregătite să recunoască anexarea de către Israel a unei mari părţi a Csiordanieiocupate şi îndeamnă totodată Guvernul de uniune israelian să negoxieze cu palestinienii, relatează AFP.

Anexarea coloniilor israeliene şi a Văii Iordanului a fost propusă de către preşedintele american Donald Trump în ”viziunea” sa cu privire la Orientul Mijlociu, un plan menit să faciliteze pacea, în opinia administraţiei americane, dar care a fost respins de palestinieni.

Israelul s-a pus de acord asupra unui Guvern de uniune, după luni de criză, care prevede ”suveranitatea” israeliană în ”implantaţiile din Iudeea şi Samaria” - expresia folosită de israelieni pentru a desemna colonii şi regiuni din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de statul evreu.

”Aşa cum am spus mereu clar, suntem pregătiţi să recunoaştem acţiunile israeliene vizând să extindă suveranitatea israeliană şi aplicarea dreptului israelian în zone din Cisiordania considerate în «Viziune» ca făcând parte din statul israelian”, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

”Acest lucru urmează să aibă loc într-un context în care Guvernul israelian este de acord să negocieze cu palestinienii pe baza liniilor prezentate în Viziunea preşedintelui Trump”, a subliniat ea.

Statele Unite sunt unul principalul aliat al Israelului, o legătură consolidată de Donald Trump, care şi-a afişat mereu o apropiere faţă de ”Bibi” Netanyahu.

Foarte controversat, proiectul american, care prezintă Ierusalimul drept ”capitala indivizibilă a Israelului”, a fost repins ferm de palesrina şi Liga Arabă. Aceasta din urmă se reuneşte de urgenă joi pe tema anexării.

Sursa : news.ro

Trump se gândeşte să ceară reparaţii Chinei şi anunţă o ”anchetă serioasă” în curs... Un nouă boală inflamatorie asociată coronavirusului afectează copiii de toate vârstele. Face ca vasele sangvine să se in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x