Antena Căutare

WikiLeaks: Al-Qaeda planifica atacuri impotriva lui Bush la JO din 2008

Numarul doi in ierarhia Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, ordonase atacuri teroriste impotriva presedintelui american George W. Bush, secretarului de Stat Condoleezza Rice si premierul britanic Gordon Brown la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, potrivit unei note diplomatice obtinute de WikiLeaks.

"Potrivit ofiterilor de informatii chinezi, la inceputul lui iulie 2008, numarul doi in ierarhia Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri a desemnat fosti teroristi din Turkistanul de Est sa mearga in China pentru a comite atacuri teroriste la Jocurile Olimpice. Potentialele tinte sunt presedintele american si secretarul de Stat, premierul britanic si ministrul de Externe, ceremoniile de deschidere si inchidere a Jocurilor Olimpice, orasele Shanghai si Hong Kong, programul olimpic si turistii VIP", precizeaza nota diplomatica americana din 10 august 2008 si publicata de Guardian, in editia electronica.

Aceeasi sursa citeaza informatii din iulie privind o amenintare impotriva presedintilor american si afgan in timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Sursa: Jurnalul National

WikiLeaks: Arabia Saudita, principala sursa de fonduri pentru militantii islamisti... Iranul anunta primul lot de concentrate de uraniu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x