Antena Căutare

WikiLeaks: Arabia Saudita, principala sursa de fonduri pentru militantii islamisti

Arabia Saudita este cea mai mare sursa de fonduri pentru grupurile islamiste, cum ar fi talibanii afgani sau Lashkar-e-Taiba, dar Guvernul saudit este reticent fata de intreruperea fluxului de bani, sustine Hillary Clinton intr-o nota obtinuta de WikiLeaks si publicata de Guardian, in editia online.

"Trebuie depuse mai multe eforturi devreme ce Arabia Saudita ramane un sprijin financiar important pentru Al-Qaeda, talibani, LeT (Lashkar-e-Taiba) si alte grupari teroriste", se arata intr-un document secret din decembrie 2009, semnat de secretarul american de Stat.

Clinton le cere diplomatilor americani sa isi dubleze eforturile pentru ca banii din Golful Persic sa nu mai ajunga la extremistii din Pakistan si Afganistan.

"Donatorii din Arabia Saudita constituie cea mai semnificativa sursa de finantare pentru grupurile teroriste din intreaga lume", afirma ea, enumerand alte trei state ca surse de finantare a militantilor: Qatar, Kuwait si Emiratele Arabe Unite.

Problema este deosebit de acuta in Arabia Saudita, unde militantii care solicita fonduri intra in tara deghizati in pelerini, infiinteaza firme fantoma pentru spalarea de bani si primesc finantare din partea organizatiilor umanitare sustinute de stat.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE! Spania: Cotroloriii de trafic aerian au renuntat la greva... WikiLeaks: Al-Qaeda planifica atacuri impotriva lui Bush la JO din 2008...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x