Antena Căutare

WikiLeaks, interzis francezilor. Potrivit site-ului, Sarkozy l-a facut mincinos pe ministrul georgian de Externe

Dupa americani, si oficialii francezi vaneaza site-ul WikiLeaks. Ministrul Industriei si al Emigratiei a cerut ca site-ul sa nu mai poata fi accesat in Franta. Si Casa Alba le-a interzis accesul pe site angajatilor care nu dispun de autorizatie. In plus, unul dintre cele mai utilizate servicii de plata din Statele Unite a blocat transferurile catre WikiLeaks, care functioneaza oficial numai din donatii.

Notele diplomatice ale oficialilor americani dezvaluie ca presedintele Frantei "l-ar fi luat de guler" pe ministrul georgian de Externe si l-a numit "mincinos", in contextul negocierilor de pace in urma razboiului Rusiei cu Georgia din 2008.

Publicarea acestei informatii ar fi enervat autoritatile de la Paris, care deja considerau WikiLeaks o organizatie criminala si au cerut blocarea accesului la site pe teritoriul Frantei.

O alta informatie publicata recent arata ca liderul libian Muammar Kadhafi a fost pe cale sa produca o catastrofa nucleara dupa ce a abandonat in 2009, fara protectie, uraniu puternic imbogatit in apropierea unei centrale nucleare. I

n urma presiunii exercitate de diplomatii americani, Kadhafi a permis unui avion rusesc sa vina sa recupereze recipientele.

Dezvaluirile WikiLeaks sunt primite ca amuzante, dar si informative de presedintele rus Dimitri Medvedev.

Notele spun multe. Arata o lume a unor evaluari cinice si de multe ori a prejudecatilor care prevaleaza in politica externa a numeroaselor state, in acest caz a Statelor Unite.

Casa Alba ramane insa la fel de stricta cu privire la WikiLeaks, care nu va putea fi accesat de angajatii institutiilor guvernamentale americane decat cu autorizatie speciala. Oficialii de la Washington incearca sa slabeasca financiar site-ul condus de Assange si a blocat transferurile prin serviciul de plata online PayPal.

WikiLeaks functioneaza oficial numai din donatii.

Vremea face ravagii in Europa. Stare de urgenta in Bulgaria, 10.000 de evacuati in Albania... Spatiul aerian spaniol, redeschis. Zborurile inspre si dinspre Romania, reluate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x