Antena Căutare

WikiLeaks: Japonia a fost avertizata de vulnerabilitatea centralelor nucleare in cazul unui seism

Un document al Ambasadei Americane obtinut de WikiLeaks noteaza ca specialistii au avertizat guvernul Japoniei cu privire la vulnerabilitatile centralelor nucleare in eventualitatea unui seism puternic, informeaza The Telegraph.

Avertismentul a venit in timpul intalnirii Grupului pentru Sgiuranta si Securitatea Nucleara din cadrul G8, la Tokyo, in 2008, cand s-a observat ca in ultimii 35 de ani, procedurile pentru asigurarea reactoarelor nucleare au fost modernizate doar de trei ori.

Guvernul nipon a rapsuns prin construirea unui centru de criza la Fukushima, dar planificarile nu luau in calcul un cutremur mai mare de sapte grade. Seismul de vineri a fost clasificat la noua pe scara Richter.

Documentele WikiLeaks mai dezvaluie si faptul ca guvernul Japoniei a trecut peste hotararea unui tribunal de a inchide mai multe centrale nucleare care prezentau semne ca nu ar putea rezista unor seisme puternice.

Sursa: Antena3

Un drum din Japonia, distrus de cutremur, reparat in doar 4 zile!... Fiul lui Gaddafi: "Clovnul" de Sarkozy sa returneze banii primiti de la Libia pentru campania electorala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x