Antena Căutare

WikiLeaks si caracatita sa mediatica

Site-ul nu a incheiat un contract scris cu partenerii sai media. Le-a oferit 251.287 de depese in exclusivitate, iar acestia au publicat doar o parte.

Publicarea notelor diplomatice americane de site-ul WikiLeaks dezvaluie nu numai informatii delicate din culisele Administratiei SUA, dar si aspecte ale unei colaborari extrem de stranse dintre cele mai importante institutii mass-media din intreaga lume si organizatia fondata de australianul Julian Assange.

Colaborarea adusa in discutie de jurnalistii de la Associated Press (AP), a caror analiza este preluata de site-ul news24.com, este una neconventionala.

De exemplu, potrivit intelegerii, WikiLeaks poate elimina din notele diplomatice, pe baza sugestiilor primite de la patru publicatii partenere si una independenta (Le Monde, El Pais, The Guardian, Der Spiegel si, respectiv, The New York Times), anumite detalii (nume si alte informatii considerate sensibile).

New York Times a anuntat ca va face publice aproximativ 100 de depese diplomatice dintre cele 251.287 puse la dispozitie de WikiLeaks.

Totodata, celelalte patru publicatii au cazut de acord sa dezvaluie doar o parte din telegrame.

"Publicam doar ceea ce ne intereseaza. Nu va pot spune despre ce proportie este vorba, dar majoritatea acestor documente nu sunt de interes jurnalistic", a declarat, pentru AP, directorul editorial al Le Monde, Sylvie Kauffmann.

Tot articolul, in Jurnalul National

Schengen: Prin Romania, catre "visul german"... Bulgarii au redus pretul gazelor naturale cu peste 5 %...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x