Antena Căutare

WikiLeaks: Stocurile de heroina din Afganistan, tratate drept "conturi de economii"

O noua telegrama dezvaluita de WikiLeaks arata ca talibanii retin mii de tone de heroina si isi trateaza drogurile drept "conturi de economii", pentru a manipula pretul in Occident.

Antonio Mario Costa, directorul biroului ONU pentru droguri si crima organizata, a informat oficialii NATO ca talibanii si gruparile de crima organizata au retinut 12.400 de tone de opiu de pe piata internationala pentru a pastra pretul heroinei si opiului la un nivel profitabil. Opiul retinut ar fi valorat 1,25 miliarde de dolari.

Mai mult decat atat, telegrama diplomatica americana arata ONU crede ca talibanii si alti insurgenti din Afganistan sunt bine organizati, constienti de piata si concentrati asupra mentinerii unui pret viabil pentru droguri.

Rapoartele asupra implicarii talibanilor in piata drogurilor, din 2009 s-au concentrat asupra impartirii intre diferitele grupari de trafic de droguri in Afganistan si au relevat rivalitatile dintre ele.

Titlul "Stocurile de opium raman mari", arata ca Afganistanul detine stocuri de 12.400 de tone de opium, deoarece produce mai mult decat se consuma la nivel mondial. Costa crede ca insurgentii retin aceste stocuri de la desfacerea pe piata si le considera "conturi de economii".

Antonio Mario Costa s-a retras din ONU in acest an. El a provocat o dezbatere internationala, afirmand ca miliarde de lire sterline, bani spalati din traficul de droguri si crima organizata, au fost utilizate la propulsarea a numeroase institutii financiare majore din lume, in timpul crizei economice.

Colet capcana cu praf de pusca, descoperit intr-un metrou din Roma... Franta si Germania nu vor Romania in Schengen, desi tehnic este pregatita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x