Antena Căutare

WSJ: Romania trece prin cea mai grava recesiune din ultimii 60 de ani

Romania este o tara cu probleme, din moment ce a ajuns sa depinda de banii de la FMI. Este concluzia Financial Times despre situatia din tara noastra. Mai mult, jurnalistii de la The Wall Street Journal spun ca Romania trece prin cea mai grava recesiune din ultimii 60 de ani.

The Wall Street Journal


Publicatia il citeaza pe seful misiunii FMI in Bucuresti, Jeffrey Franks, care a declarat ca statul roman depinde de acordul cu FMI pentru a supravietui si este pe calea cea buna pentru respectarea tintei de deficit bugetar.

De asemenea, publicatia economica The Financial Times scrie despre esecul Ministerului de Finante de la Bucuresti de a vinde obligatiuni din cauza randamentelor ridicate cerute de investitori.

"Ministerul Finantelor a respins ofertele pietei, deoarece investitorii cereau randamente de peste 8%, cu aproape un punct procentual peste actualul randament. Acceptarea de catre Romania a banilor de la Fondul Monetar International pare sa aiba efectul opus, marcand tara ca una cu probleme, ceea ce ar putea explica de ce Ungaria continua sa respinga ajutorul Fondului", scrie The Financial Times.

Oficial francez: "Nu mai suport rromii in Franta. Romania trebuie sa ii integreze"... Englezii se tem de romani: Declaratiile lui Basescu infurie presa britanica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x