Antena Căutare

Xi Jinping i-a mulţumit lui Macron pentru "sprijin" şi l-a asigurat pe Boris Johnson că s-au făcut "progrese vizibile" în lupta cu coronavirusul

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a mulţumit marţi omologului său Emmanuel Macron pentru "sprijinul" acordat Chinei, care luptă cu epidemia de pneumonie virală, a anunţat televiziunea chineză, citată de AFP.

În timpul unei convorbiri telefonice, preşedintele francez a declarat că parisul a furnizat material medical Chinei şi este pregătită să ofere asistenţă, potrivti aceleiaşi surse.

"În acest moment critic pentru China în lupta contra epidemiei de penumonie cu noul coronavirus, vă exprimaţi din nou compasiunea şi sprijinul pentru noi", a declarat preşedintele chinez.

"Acest lucru reflectă din plin prietenia strânsă dintre China şi Franţa (...). Vă mulţumesc pentru acest gest", a adăugat el.

Potrivit ultimului bilanţ, epidemia a contaminat mai mult de 72.000 de persoane în China, dintre care aproape 1.900 au murit.

Într-o altă convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, Xi Jinping l-a asigurat că lupta contra epidemiei a generat "progrese vizibile", potrivit informaţiilor furnizate de agenţia Xinhua.

Criza paralizează de aproape o lună economia chineză, dar preşedintele chinez l-a asigurat pe Emmanuel Macron că acest impact este "temporar", potrivit postului public CCTV.

Creşterea economică chineză a căzut anul trecut la 6,1%, cea mai slabă performanţă în trei decenii, iar experţii se aşteaptă la un nou recul anul acesta.

Potrivit televiziunii chineze, Macron a salutat "măsurile energice luate rapid de China, precum şi deschiderea şi transparenţa pe care a arătat-o" în faţa coronavirusului.

China a plasat oraşul Wuhan de facto în carantină pe 23 ianuarie. Un total de 56 de milioane de persoane locuiesc în regiune.

Autorităţile chineze au fost criticate că au reacţionat cu întârziere atunci când s-a declanşat epidemia, în decembrie.

Sursa : news.ro

Turcia: Noi mandate de arestare emise pentru 700 de persoane suspectate a-l sprijini pe predicatorul Fethullah Gülen... Ipostaza amuzantă în care a fost surprins chitaristul Brian May, alături de un koala. Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x