Antena Căutare

Xi Jinping, noul secretar general al Partidului Comunist Chinez

Oamenii, cand au aceeasi vointa, pot muta si muntele Tai, spun chinezii. Plecand de la acest simbol, reper in istoria Chinei, noul secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a declarat, in cadrul primei aparitii publice dupa desemnarea in functie, ca responsabilitatea primita „este mai grea decat este Muntele Tai, iar drumul nostru inainte este unul lung”.

Vice-presedintele Xi Jinping a fost ales, joi, secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (PCC), in cadrul primei sesiuni plenare celui de-al 18 CC al PCC. Totodata, Xi Jinping a preluat si functia de presedinte al Comisiei Militare Centrale, Fan Changlong si Xu Qiliang fiind desemnati vicepresedinti ai comisiei. Alaturi de Xi jinping, noul Comitetului Central este format din Li Keqiang, Zhang Dejiang, Yu Zhengsheng, Liu Yunshan, Wang Qishan, si Zhang Gaoli.

Cu o atitudine degajata si prezentand scuze pentru intarzierea cu care a inceput intalnirea cu cateva sute de jurnalisti, noul secretar general al PCC, Xi Jinping, a declarat ca "responsabilitatea noastra este acum sa ne mobilizam si sa conducem partidul si oameni reprezentand toate grupurile etnice din China, pentru a prelua stafeta transmisa prin istorie si de pentru a face eforturi pentru a realiza mare innoire a natiunii chineze, pentru a face natiunea chineza o mare stea in randul familiei natiunilor”, a spus Xi.

Noul lider al PCC a subliniat ca astazi chinezii „doresc sa aiba o mai buna educatie, locuri de munca stabile, venituri mai mari, o securitate sociala mai mare, o mai buna ingrijire medicala, o imbunatatire a conditiilor de locuit, precum si un mediu mai bun". Mai multe detalii despre declaratiile liderului chinez, in Jurnalul National


Conform Wikipedia, Xi Jinping este un om pragmatic, serios, modest, muncitor si care nu vrea sa iasa in evidenta. De asemenea, liderul chinez este bun la rezolvarea problemelor si nu pare interesat de beneficiile unei astfel de functii.

Din 1987, Xi Jinping este casatorit cu Peng Liyuan, o celebra cantareata din China. Femeia, cunoscuta atat in interiorul granitelor, cat si peste hotare, a marturisit ca, atunci cand Xi ajunge acasa, se comporta ca un barbat perfect normal, nu ca un lider de anvergura.

Cine este noul lider al Chinei: Totul despre viata lui Xi Jinping

Peng Liyuan, 49 de ani, sotia lui Xi Jinping



foto: wikipedia.org / 2oceansvibe.com

Barbat din Statele Unite, electrocutat pentru ca a incercat sa-si salveze casa de flacari... Statul Vatican, obligat sa plateasca taxe si impozite, dupa ce bugetul Italiei a fost puternic afectat de criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x