Antena Căutare

Yemen: avioane americane fara pilot, pentru raiduri impotriva al-Qaeda

Statele Unite au trimis avioane militare fara pilot in Yemen in scopul efectuarii unor raiduri impotriva militantilor al-Qaeda, dar deocamdata nu au existat astfel de operatiuni pentru ca nu exista informatii precise despre locatiile teroristilor, informeaza Washington Post.

Potrivit unor oficiali americani de rang inalt, utilizarea avioanelor fara pilot de tip Predator este parte a unei campanii impotriva organizatiei al-Qaeda din Peninsula Arabia, care a revendicat mai multe tentative de atac impotriva unor obiective americane, inclusiv trimiterea pachetelor cu substante explozive la bordul unor curse aeriene.

Conform oficialilor citati, avioanele Predator efectueaza de mai multe luni operatiuni de patrulare in spatiul aerian yemenit in cautarea liderilor si militantilor organizatiei al-Qaeda din Peninsula Arabia.

Trimiterea unor astfel de aparate in Yemen evidentiaza tentativa administratiei Barack Obama de a relansa o campanie care nu a mai avut rezultate clare de aproximativ sase luni.

Statele Unite lauda cooperarea autoritatilor yemenite, dar oficialii guvernamentali de la Sanaa au declarat ca Statele Unite inca nu au insistat sa utilizeze avioanele fara pilot pentru raiduri aeriene, exprimand scepticismul in legatura cu eficienta acestor arme in Yemen.

In schimb, Guvernul yemenit a cerut Statelor Unite sa accelereze trimiterea elicopeterelor si altor echipamente promise.

Guvernul bulgar ingheata pensiile pana in 2013... Senator american: SUA ar putea fi nevoite sa atace Iranul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x