Antena Căutare

Yemen: Femeia arestata in legatura cu pachetele explozive, eliberata

Autoritatile din Yemen au eliberat-o pe femeia arestata, in legatura cu pachetele explozive descoperite in Marea Britanie si Dubai. Se crede ca ea a fost victima unui furt de identitate si nu are legatura cu complotul. Serviciile secrete americane cred ca bombele au fost realizate de specialistul in explozivi al retelei al-Qaida din Yemen.

Ibrahim Hassan al-Asiri, un saudit de 28 de ani, stabilit in Yemen, a fost pus sub urmarire dupa atentatul esuat din ziua de Craciun a anului trecut, de la Detroit.

Se crede ca el a realizat bomba pe care un nigerian a incercat, atunci, s-o detoneze la bordul unui avion american. Acum, al-Asiri este suspectat si de fabricarea dispozitivelor descoperite zilele trecute, care urmau sa fie transportate, pe calea aerului, tot in Statele Unite.

Expertii britanici cred ca exploziile urmau sa aiba loc la bordul unor avioane in zbor, deasupra unor mari orase, pentru a face cat mai multe victime si pentru a inspaimanta populatia. Anchetatorii avertizeaza ca alte pachete explozive ar putea fi in tranzit, in diferite tari.

In acest timp, in Yemen, suspecta arestata sambata, impreuna cu mama sa, a fost eliberata.

Se crede ca numarul de telefon al femeii a fost scris de o alta persoana pe avizul de expediere al unuia din cele doua pachete explozive. Tanara studiaza la Universitatea din Sanaa, iar colegii sai au manifestat pentru eliberarea ei.

O femeie suspectata de implicare in atentatul dejucat din Marea Britanie, arestata in Yemen... O zi pana la alegerile legislative din SUA. Obama ii ataca pe republicani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x