Yoshihiko Noda, noul premier al Japoniei

Dupa recenta demisie a premierului japonez Naoto Kan, Partidul Democrat, aflat la putere i-a gasit acestuia un inlocuitor. Este vorba despre ministrul de Finante, Yoshihiko Noda.

In varsta de 54 de ani, Yoshihiko Noda va fi un prim-ministru interimar, dupa care isi va asuma pe deplin mandatul lui Naoto Kan, anunta RFI. Noi alegeri pentru presedintia Partidului Democrat vor avea loc peste un an.

Noul premier al Japoniei, Yoshihiko Noda, va trebui sa creasca impozitele, in special TVA, care nu depaseste in prezent 5%, pentru a finanta reconstructia zonelor devastate de seismul si tsunamiul din 11 martie.

Yoshihiko Noda mai trebuie sa reduca datoria publica, datorie care la sfarsitul lui 2011 va reprezenta 230% din PIB-ul Japoniei. Pentru a reduce datoria, TVA-ul trebuie triplat la 15% sau chiar 17%, potrivit Fondului Monetar International. Pentru a absorbi un asemenea soc fiscal, Yoshihiko Noda va trebui sa ia de asemenea masuri de relansare a cresterii economice, crestere care se afla intr-un punct mort de ani buni.

Citeste si Jurnalul!

Foto: ibtimes.com

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri