Antena Căutare

Zapatero considera ca expulzarile tiganilor din Franta nu au la baza motive etnice

Seful Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a afirmat ca expulzarile tiganilor de catre Guvernul francez nu au fost ordonate din motive etnice, relateaza Wall Street Journal, citat de AFP.

"Ei nu au fost expulzati din cauza originii lor etnice", a declarat Zapatero, in cadrul unui interviu acordat cotidianului financiar.

"Masurile au fost adoptate in cadrul legii. Principiile de integrare trebuie sa functioneze, dar ordinea publica trebuie de asemenea respectata in taberele care nu au conditiile sanitare sau de securitate adecvate", a adaugat el.

Aceasta este prima data cand premierul spaniol se exprima atat de clar pe acest subiect.

Foarte recunoscator pentru sprijinul activ al Frantei in lupta impotriva ETA si pentru rolul jucat de presedintele Nicolas Sarkozy pentru ca Spania sa poata participa la G20, el s-a ferit sa il critice pe liderul francez la Consiliul european de saptamana trecuta.

Guvernul francez a anuntat la sfarsitul lui iulie o inasprire a politicii sale de securitate, cu desfiintarea a zeci de tabere ilegale de romi si repatrierea, in schimbul unui ajutor financiar, a sute dintre ei in tarile de origine, in principal in Romania.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Hepta

Un nepot al lui Stalin acuza Arhivele ruse de fals in documente... Secretele lui W. Buffett, omul care a inceput cu 5 $ si a ajuns la 47 mld. $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x