Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Zece militari ucişi în nordul Burkina Faso, o ţară aflată în doliu în urma unui atac soldat cu 42 de morţi, cel mai sângeros de la de la începutul violenţelor jihadiste în urmă cu cinci ani

Zece militari din Burkina Faso au fost ucişi într-un atac vizând un detaşament militar la Hallalé, în nordul Burkina Faso, în urma unui atac soldat cu 42 de morţi, relatează AFP.

”O patrulă a detaşamentului militar de la Namssiguia a fost atacată în noaptea de marţi spre miercuri”, a declaart pentru AFP o sursă din domeniul securităţii.

”Zece militari au fost ucişi în această ambuscadă, care a avut loc la Hallalé”, o localitate situată în apropiere de Tongomael, în provincia Soum, aceeaşi regiune în care a avut loc un atac marţi, la Arbinda, soldat cu 42 de morţi.

Potrivit altei surse din domeniul securităţii, ”riposta unor elemente (militari) a permis neutralizarea (uciderea) mai multor terorişti”.

Burkina Faso se află în doliu naţional două zile, miercuri şi joi, în urma atacului de la Arbinda, unde 35 de civili - dintre care 31 erau femei - şi şapte militari au fost ucişi, dar şi ”80 de terorişti”, potrivit autorităţilor.

Este vorba despre cel mai sângeros atac înregistrat în această ţară din Africa de Vest de la începutul violenţelor jihadiste, în urmă cu cinci ani.

Sursa : news.ro

Recomandari