Antena Căutare

Zeci de mii de italieni au manifestat impotriva masurilor de austeritate ale guvernului Monti

Zeci de mii de italieni au manifestat impotriva masurilor de austeritate ale guvernului condus de Mario Monti. Protestele au fost organizate de extrema stanga, sub genericul "O zi fara Monti". La Roma, manifestatia a fost, in general, pasnica, dar spiritele au fost mai incinse intr-un oras din provincie, unde se afla in vizita chiar premierul Monti.

Mario Monti era invitatul de onoare al Festivalului Familiei, pe malul lacului Garda, din nordul Italiei. Cateva sute de manifestanti erau hotarati sa-i ureze, ironic, "bun venit". Ei au intalnit in cale un baraj de scutieri iar ciocnirea nu a intarziat prea mult.

Protestatarii i-au atacat pe politisti cu pietre, petarde si chiar cu umbrelele cu care, pana atunci, se aparasera de ploaie. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene si, in cele din urma, au reusit sa-i tina pe manifestanti la distanta de centrul de conferinte unde se afla premierul.

Marsul de protest, mult mai amplu, de la Roma, s-a desfasurat, la inceput, intr-o atmosfera mai linistita, dar nu lipsita de animatie.

Manifestantii au denuntat recesiunea si cresterea somajului, puse pe seama masurilor severe prin care Mario Monti doreste sa reduca deficitul bugetar.

Participantii s-au infierbantat treptat iar unii s-au razbunat pe agentiile bancare intalnite in drum. Le-au bombardat cu artificii si au pictat pe vitrine lozinci ca "Banca falita" sau "Jefuieste-ma", dar fara sa treaca la fapte.

La final, un grup de manifestanti a parasit traseul aprobat, a rasturnat pubele si s-a infruntat cu fortele de ordine. Dar, in scurta vreme, la Roma a revenit calmul. Autoritatile sunt multumite ca nu s-au repetat violentele fara precedent care au marcat o manifestatie similara, acum un an .

UPDATE! Cutremur de 7,7 in largul Canadei. Alerta de tsunami a fost ridicata... VIDEO! China, invaluita in ceata. Mai multe autostrazi au fost inchise si zeci de zboruri anulate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x