Antena Căutare

Ziua "apocalipsei" la Buenos Aires: Un nor de gaze a panicat populatia

Alerta generala la Buenos Aires, capitala Argentinei, dupa ce deasupra orasului s-a ridicat un urias nor de gaze, despre care se credea ca sunt foarte toxice. Pana la urma, s-a dovedit ca gazele nu provocau decat usoare iritatii. Localnicii au rasuflat usurati, dar nu pentru multa vreme, pentru ca pana la urma a venit si dezastrul: o ploaie torentiala urmata de inundatii.

Norul de gaze a fost emanat de incendiul unui container din port, despre care nimeni nu stia prea bine ce contine. Gazele s-au raspandit in mai multe cartiere. Un puternic miros de sulf, insotit de iritatii ale ochilor, a generat un inceput de panica in randul localnicilor. Mai multe cladiri au fost evacuate iar in altele functionarii din birouri au incercat sa se protejeze cu masti.

In timp ce norul plutea, amenintator, deasupra orasului, serviciul apararii civile le-a recomandat oamenilor sa ramana in case, cu usile si ferestrele bine inchise. Metroul si trenurile suburbane si-au suspendat cursele spre zona afectata. Alerta nu a durat, insa, prea mult: oficialitatile au anuntat ca situatia este sub control si ca populatia nu risca mare lucru.

Fireste, expertii vor colecta probe pentru a verifica daca in containerul incendiat se aflau, intr-adevar, doar substantele trecute pe eticheta. Dar, in acest moment, se pare ca avem de-a face cu bicarbonat de sodiu, care are doar un nivel redus de toxicitate.

Locuitorii capitalei nu s-au putut bucura prea mult, deoarece in locul catastrofei potentiale a venit una cat se poate de reala. Dupa cateva ore de furtuni si ploi puternice, mai multe cartiere au fost inundate. Pe unele strazi, apa s-a ridicat pana la un metru si chiar mai mult. Circulatia metroului a fost, din nou, suspendata. Presa vorbeste de "o zi apocaliptica" si aminteste ca orasul este inundat, de fapt, dupa fiecare ploaie mai abundenta.

foto: Hepta.ro

VIDEO! Bijuteriile printesei Grace Kelly stralucesc la Madrid. Sunt expuse peste 400 de exemplare unicat... Petrecere la Casa Alba: Barack Obama a inaugurat marele pom de Craciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x