Antena Căutare

"Ziua fara masini": Bruxelles a fost, pentru o zi, orasul pietonilor

Strazile au fost eliberate, ieri, de masini in capitala Belgiei, Bruxelles.  Mii de localnici au profitat de vremea insorita ca sa se plimbe in voie pe jos, cu rolele sau cu bicicleta.

"Ziua fara masini" este organizata in aproape 1900 de orase din toata lumea, dar Bruxelles merge mai departe. Nu doar centrul, ci toata suprafata orasului, de 160 de kilometri patrati, devine o mare zona pietonala. Doar autobuzele si taxiurile pot circula pe anumite trasee. Pana in 2020, administratia orasului isi propune ca 20 la suta din transportul urban sa se efectueze cu bicicleta, chiar si in zilele obisnuite.

"Ziua fara masini" este o sarbatoare devenita oficiala in 1994, pentru data de 22 septembrie, cand soferii sunt incurajati sa isi lase autovehiculele pentru o zi si sa isi gaseasca activitati "pietonale". Insa orasul Bruxelles a ales sa faca acest lucru in "duminica fericita", adica 16 septembrie.

Foto: hungeree.com

Zeci de nave de lupta se aduna in Golful Persic. Israelul si Iranul sunt la un pas de razboi... Tensiuni intre NATO si partenerii afgani: Opt civili si-au pierdut viata, dupa un bombardament al Aliantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x