Antena Căutare

Ziua furiei in Europa: Valuri de proteste anti-austeritate in Portugalia, Spania, Italia si Grecia

E ziua protestelor in toata Europa. Zeci de mii de oameni, din 23 de tari, participa astazi la manifestatii anti-austeritate. Greve generale, dar si proteste, au inceput inca de aseara in Spania si Portugalia. La Madrid, confruntarile cu fortele de ordine s-au lasat cu 12 raniti si zeci de arestari.

In Madrid, protestatarii nervosi s-au imbrancit cu fortele de ordine inca de aseara. Ofiterii au folosit din plin bastoanele ca sa-i imprastie pe grevisti. Violentele au izbucnit pe la ora doua dimineata, dupa ce demonstrantii au incercat sa blocheze plecarea autobuzelor din depouri. Treizeci de protestatari au ajuns in arestul politiei.

Este a doua greva generala cu care se confrunta Spania, intr-un singur an. Iar asta nu s-a mai intamplat niciodata in istoria tarii.

Fortele de ordine s-au mobilizat in toate tarile in care sunt prevazute manifestatii, pentru a preveni eventuale violente. Sunt anuntate greve generale astazi si in Grecia si Italia. Iar manifestatii in strada vor avea loc in Franta, Cehia, Slovenia, Polonia dar si in Romania.

foto: Intact Images

Presa japoneza: Coreea de Nord ar fi vrut sa trimita piese pentru rachete in Siria... Obama este gata sa se duca in Rusia. A vorbit, la telefon, cu Putin despre urmatoarea vizita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x