Antena Căutare

Ziua internationala a persoanelor fara adapost: Povestile a doi romani, in presa britanica

Cotidienele britanice Daily Mail si Guardian au publicat miercuri, de Ziua internationala a persoanelor fara adapost, povestile a doi romani din Marea Britanie, unul care sufera de o deformare a articulatiei genunchiului, care il constrange sa cerseasca, iar altul care a reusit sa isi gaseasca un loc de munca.

Daily Mail a prezentat povestea unui roman fara adapost, Florinel, in varsta de 25 de ani si originar din Timisoara, care a ajuns in UK in scopul de a primi tratament pentru o deformare a articulatiei genunchiului cu care s-a nascut. Acesta si-a lasat in tara sotia si cei doi copii, in varsta de cinci si, respectiv, zece ani, si se deplaseaza cu un skateboard in Manchester, cantand pentru a primi bani.

"El nu a putut primi ajutorul de care avea nevoie in tara, asa ca a venit aici si canta astfel incat sa isi poata cumpara retetele prescrise de medic. El ia doua pastile pe zi pentru atenuarea durerii", a explicat, in numele lui o compatrioata, Magdalena, deoarece barbatul nu vorbeste engleza.

Florinel sustine ca nu s-a putut opera la genunchi deoarece nu a avut suficienti bani, dar ca ii place in UK, unde oamenii ii ofera adeseori "cafea si uneori ceva de mancare pentru a se incalzi". Florinel nu a putut munci niciodata din cauza diformitatii sale, dar ii place muzica si ii place sa cante din fluier in timp ce cerseste. El canta de zece ani, mai scrie Daily Mail.

The Guardian prezinta povestea unui alt roman fara adapost, Mario, care a reusit sa isi gaseasca un loc de munca si un acoperis deasupra capului. Reportajul realizat de jurnalista Kayte Brimacombe ilustreaza modalitatea in care se pot integra persoanele fara adapost in societatea britanica. Astfel, Mario a evoluat de la stadiul de cersetor, care dormea in parc, la un om care si-a asumat destinul si si-a facut un rost in viata.

Foto: Cavendish Press / dailymail.co.uk

Documentar ARTE: Roman folosit pe post de cobai, pentru teste clinice... Una dintre membrele grupului punk Pussy Riot a fost eliberata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x