Antena Căutare

Fetița crescută de câini care a uimit o lume întreagă. Cum a ajuns în situația dramtică și ce se întâmplă acum cu ea

În anul 1983, Oxana Malaya, o fetiță ucraineană se năștea într-o familie cu multe probleme. Părinții acesteia se confruntau cu dependența de alcool și atfel uitau de copiii pe care îi aveau de crescut. Fetița cea mică a ajuns într-un moment de neglijență în adăpostul animalelor de la fermă și de atunci viața ei s-a schimbat complet. Ce s-a întâmplat cu ea la momentul respectiv și ce face acum femeia.

Colaj cu Oxana Malaya, fetița crescută de câini.
Fetița crescută de câini care a uimit o lume întreagă. | YouTube 60 Minutes Australia

Cazul Oxanei Malaya a uimit întreaga lume la momentul respectiv și continuă să o facă și în prezent. Născută în urmă cu 40 de ani, Oxana era atunci un simplu copil care din păcate avea să uimească lumea la câțiva ani de la naștere prin modalitatea în care a fost crescută.

După ce părinții au început să aibă probleme grave de comportament din cauza alcoolului, aceasta a reușit la vârsta de trei ani să iasă în timpul nopții afară fără ca nimeni să o observe. Din cauza frigului, Oxana Malaya s-a refugiat într-o fermă unde a găsit o cușcă pentru câini în care a ales să doarmă alături de animale.

Citește și: O femeie renova casa când a făcut o descoperire terifiantă. Ce sunt „tentaculele negre” surprinse sub scândurile din podea

Fetița care a fost crescută de câini a uimit întreaga lume

Oxana Malaya s-a născut în Ucraina pe data de 4 noiembrie 1983 într-un sat numit Nova Blagovișcenka din raionul Hornostaivka, regiunea Herson. Aceasta s-a născut într-o familie normală din punct de vedere medical și într-o condiție sănătoasă. Cu toate acestea, din cauza părinților care erau dependenți de alcool, aceasta a ajuns să fie crescută de câini în totalitate.

La trei ani de la naștere, Oxana Malaya a fost abandonată complet de către familie. Aceasta a ajuns în grija animalelor care au acceptat-o și au ajutat-o să supraviețuiască în timp ce aceasta prelua activități, comportamente și insticte specifice câinilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: A făcut un test banal de ADN și viața i-a fost dată peste cap. Ce a aflat o femeie despre familia ei

După o perioadă de șase ani, cazul fetiței care creștea alături de câini a ajuns în atenția autorităților. Oamenii au observat faptul că Oxana avea un comportament inadecvat. Aceasta lătra, mânca, se târa și alerga precum câinii, iar acest aspect i-a speriat foarte tare pe oamenii legii. Comportamentul fetiței era schimbat total, aceasta nu știa și nu putea să vorbească, iar instictul ei era unul foarte ciudat.

Inițial, specialiștii au crezut că fetița se comporta astfel doar din dorința de a-i imita pe câini, însă problema s-a dovedit a fi de fapt mult mai gravă. Oxana a fost transferată la o casă pentru copii cu dizabilități mintale numită Barabol ce își desfășura activitatea într-o regiune rurală din Ovidiopol din regiunea Odesa.

Cazul a fost preluat de mai multe posturi de televiziune și astfel vestea șocantă a ajuns cunoscută în toată lumea. Postul britanic Channel 4 a lansat un documentar cu privire la situația fetiței, unde medicii acesteia au făcut declarații care avea să întristeze pe toată lumea. Din păcate, șansele ca ea să fie integrată în societate în totalitate erau la vremea respectivă extrem de puțin posibile. Dar, cu toate acestea, situația a luat o întorsătură neașteptată.

Citește și: Ce sunt cercurile de zâne misterioase care apar peste tot în jurul lumii. Specialiștii caută o explicație de peste 50 de ani

În timp ce fetița creștea și făcea terapie și educație specializată, canalele de televiziune din întreaga lume realizau documentare și emisii speciale pentru a înțelege cum a fost posibilă o asemenea schimbare în comportamentul uman.

Pentru o perioadă bună de timp, Oxana Malaya a reușit să își rezolve o mare parte din comportamentele sociale și educaționale cu ajutorul terapiei și educației specializate de care a avut parte. Aceasta a învățat să vorbească fluent și clar și a obținut un job în cadrul unei ferme.

În anul 2013, când aceasta împlinea vârsta de 30 de ani a reușit să participe la o emisiune din Ucraina unde a acordat un interviu răspunzând la majoritatea întrebărilor.

Citește și: Localnicii n-au știut dacă au găsit o sirenă sau un animal bizar, așa că au îngropat corpul de teama unui blestem. Ce zic experții

„Mama avea prea mulți copii, nu aveam destule paturi. Așa că m-am târât până la câine și am început să locuiesc cu el. Le vorbeam, ei lătrau și eu repetam. Acesta a fost modul nostru de comunicare” a declarat Oxana.

În prezent, Oxana Malaya încă dă semne de deficiență intelectuală, dar reușește să se intergreze în societate, vorbind și comportându-se ca un om.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x