Haoleu! Poliția iberică își face cruce!!! În două luni, o bandă de rumanos a șparlit 24 de telefoane șmechere, rupând firele de alarmă cu dinții!!!

 

Începând din decembrie anul trecut, o bandă de cetățeni români domiciliată în Madrid, a furat 24 de telefoane de înaltă tehnologie, în valoare de 23.000 de euro, după un sistem nemaiîntâlnit până acum: cordonul de siguranță ce lega terminalul de standul de prezentare era rupt cu dinții, apoi pasat, din mână în mână, până la cei de afară. În cadrul ”echipei” acționau și minori cu vârste între 14 și 16 ani

Poliția iberică a reușit anihilarea unei bande mioritice specializată în furtul de telefoane mobile de înată generație, ce a reușit să șparlească, în ultimele două luni, terminale - marea majoritate Iphone - în valoare de 23.000 de euro. Cele mai multe dintre ele au fost ”achiziționate” fără bani în perioada sărbătorilor de Crăciun, chiar din buricul Madridului, de la Kilometrul 0, din magazinul Apple situat în Puerta del Sol. Poliția a organizat un flagrant fix în momentul în care unul dintre vorbitorii de limbă română părăsea incinta cu un telefon de 900 de euro, pe care uitase să-l plătească.

Ceea ce i-a uimit însă pe polițiștii din patria lui Cervantes - obișnuiți, deja, cu ingeniozitatea românilor - a fost modul de operare. Minori cu vârste între 14 și 16 ani mușcau, efectiv, cablul ce unea aparatele de standurile de prezentare, pentru a anihila alarma! Nu foloseau cuțite ori foarfece pentru a nu fi depisați la vreun control corporal. În tot acest timp, ceilalți pricepuți țineau de vorbă cerberii. În momentul în care cablurile erau tăiate, mobilul pleca pe un adevărat lanț uman, fiind dat din mână în mână, până la ultimul băiat, aflat, deja, afară! Întreg grupul - care trăia fie in Valdemingomez, fie în Getafe -, a fost reținut, în afara acuzațiilor de furt persoanele arestate urmând a fi condamnate și pentru folosirea minorilor.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe