Antena Căutare

In dosarul fotbalului se prefigureaza trei semne mari de intrebare!

Dosarul in care se judeca presupusul santaj la adresa lui Informaţiile despre Ioan Bendei, cel care este parte in procesul RCS – Antena TV Group, nu abundă. Conform unui articol publicat in 2012 de adevarul.ro citind ZF, numele lui Bendei apare în licitaţiile la care RCS&RDS a participat pentru cumpărarea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga I la fotbal şi în mai multe conflicte de lucru.

În urma unui asemenea conflict, întâmplat în 2010, Ioan Bendei s-a ales cu o plângere penală la Procuratura Iaşi din partea unei angajate, potrivit „Ziarul de Iaşi“. Ce s-a întâmplat atunci? Ea a intrat în 2007 în concediu de maternitate, iar la întoarcerea din 2009 a fost dată afară. Ea a dat în judecată compania pentru daune morale de 20.000 de lei şi cheltuieli de judecată de 4.000 de lei. Ea a povestit reacţia lui Ioan Bendei în această privinţă. "Nu pot reproduce cuvintele pe care mi le-a adresat, sunt prea jignitoare. Ştia ca eu nu pot demonstra atacul psihologic. Este cuvântul meu contra cuvântului lui. Era deranjat de faptul ca nu m-am mulţumit cu şomajul si ca o sa ma plimbe în toată tara cu procesul. Ca as face bine sa renunţ de buna voie la decizia instantei şi sa semnez un act adiţional prin care sa se încheie relaţiile contractuale dintre mine si firma. Mi-a spus ca dragoste cu sila nu se face”, a declarat atunci Anca Lupu.

De asemenea, o mică informaţie despre Bendei a fost oferită şi de către realizatorul TV Radu Moraru, atunci când s-a mutat de la B1 TV la 10 TV, televiziune deţinută de patronul RCS&RDS. „Pe Ioan Bendei îl cunosc de la Braşov, pe vremea când era taximetrist", a spus la acea vreme Moraru despre .

Conform Antena3.ro, in 2013, RCS RDS l-a tras pe linie moartă pe Bendei în cadrul companiei. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de administrator al companiei de cablu în luna august, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 noiembrie. Ca o coincidenţă, în aceeaşi zi Mitică Dragomir a pierdut şefia Ligii I.

Articolul continuă după reclamă

Controlul garzii finaciare la firma BODU a lui Dragomir s-a soldat cu plangere penala pentru spalare de bani si evaziune fiscala

La inceputul lui 2013, garda financiara a inceput un control in legatura cu activitatea firmei BODU SRL, firma prin care Mitica Dragomir a primit o suma importanta de bani de la RCS RDS printr-un contract ce pare cusut cu ata alba! Pe scurt, "Corleone" a intuit o afacere si a batut la usa RCS RDS pentru a le-o prezenta si a le propune o asociere. Mitica pusese ochii pe niste hale si a cerut bani la RCS ca sa construiasca pe structura acestora saloane de evenimente. In schimbul banilor, RCS RDS ar fi primit publicitate la nunti, spre exemplu, dar si un procent din profit.

Concluziile sunt in raportul garzii financiare (vezi atasament), care s-a si constituit in plangere penala pentru spalare de bani si evaziune fiscala, vizate fiind firmele BODU, implicit Dumitru Dragomir, si RCS (in speta Bendei). Contractul dintre firma lui "Corleone" Dragomir - RDS are, conform unor surse, cateva semne de intrebare: RCS i-a platit lui BODU 3,5 milioane de euro, in perioada 2009 - 2011 in schimbul carora ar fi trebuit sa primeasca un intre 5-15% din profiltul salonului de nunti. Acest procent era coroborat cu cresterea sumelor pe care RCS le livra in aceasta asociere. Platile s-au facut in transe si, in paralel, se faceau acte aditionale care mareau procentul de care ar fi beneficiat RCS din asociere (vezi in foto plangerea ANAF).

Vezi cele 10 file ale sesizarii DNA impotriva BODU si RCS RDS in galeria foto

Culmea face ca salonul de nunti a fost tot timpul pe pierderi colosale. Din punct de vedere business, ca RCS sa-si fi recuperat banii din aceasta asociere, salonul de nunti ar fi trebuit sa aiba profit de 25.000.000 de Euro in perioada celor trei ani de asociere!!! In realitatea, salonul de nunti a fost pierdere in fiecare an, lucru demonstrat de situatiile financiare publice ale BODU. In plus, contractul de asociare dintre SC BODU si RCS cuprindea clauze absolut surprinzatoare, cum ar fi cea prin care RCS nu putea sa solicite sub nicio forma returnarea sumelor investite in BODU, indiferent de ce facea societatea cu aceste sume!

Mai mult decat atat, RCS nu avea voie contractual sa detina niciun control asupra activitatii salonului de nunti.

Practic, in momentul in care Bendei stia ca este inevitabila urmarirea lui penala in cazul contractului SC BODU - RCS, el se pare ca si-a creat un plan mincinos prin care sa beneficieze de avantajele create de lege cu privire la durata si cuantumul pedepsei.

Pretul presupusului santaj mai mic decit ar fi vrut RCS sa plateasca?! RCS vroia sa achite 0,48 euro/abonat, iar Antena a "santajat" ca sa obtina 0,40 euro/abonat?!

Dosarul 32833/3/2012 dintre Antena 3/Antena Group si Focusat a avut un proces prin care societatile isi disputau suma pe care distribuitorii ar fi trebuit sa o plateasca televiziunilor din Intact pentru a retransmite programele Antenelor. Suma ceruta de Intact a fost 0.6 euro/abonat. In acest proces, RCS&RDS a facut o cerere de interventie in interes propriu prin care solicita ca instanta de judecata sa oblige Antena Group si Antena 3 sa incheie de indata contractul de distributie cu RCS, iar RCS&RDS se obliga sa plateasca contractual suma de 0.48 euro/abonat pe luna.

(vezi documentul complet in galeria foto)

Acest litigiu promovat de RCS importiva Antenelor a avut loc in periada octombrie 2012 - septembrie 2013 si, afirma persoanele implicate, dovedeste faptul ca la data intalnirilor dintre Sorin Alecsandrescu si Bendei (aprilie - mai 2013), RCS avea un interes real si direct sa inchieie contractul de distributie cu Antenele. Contrar acestei situatii de fapt, presupusa parte vatamata, Bendei Ioan, a sustinut in mod mincinos, atat in fata DNA, cat in fata instantei, ca la data discutiilor cu Sorin Alecsandrescu, RCS nu avea niciun interes sa incheie un contract de distribuie cu Antenele.

Pe de alta parte, pretul pentru care se presupune ca Sorin Alecsandrescu l-ar fi santajat pe Bendei era de 0.4 euro/abonat, pret mai mic decat cel pe care RCS ar fi vrut sa oblige Antenele sa-l primeasca de la distribuitori!!!

Bendei invatat de procuror cum sa-l prinda-n plasa pe Alecsandrescu?!

In data de 21.05.2013, inainte de ultima intanlire pe care a Bendei a avut-o cu Sorin Alecsandrescu, dupa ce acesta a plecat de la sediul parchetului dotat cu tehnica de inregistrare, in drum spre intalnirea cu directorul Antena Group, Bendei a primit instructuni de la, se spune, procurorul de caz (n.n. Iuliana Bendeac), prin care acestuia i se spune ce sa zica si cum sa faca pentru a-l deternmina pe Alecsandrescu sa "cada" in "plasa" ca intr-un scenariu bine pus la punct cu mult timp inainte. (inregistrarea)

Vezi in galeria foto documentul complet!

Desertul de vară din doar două ingrediente. Se prepară în 10 minute și este devorat cât ai clipi... Cum săruţi, în funcţie de zodia ta? Berbecului îi va plăcea să își domine partenerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x