Live acum
Prime Time 20:50Observator Special

Cea mai mare floare din lume a fost descoperită. Are petale enorme! Cum miroase și unde a fost găsită - FOTO

O floare uriaşă, cu diametrul de 111 centimetri, a fost descoperită de o echipă de specialişti în conservarea mediului din Indonezia.

Rafflesia tuan-mudae.

Uriaşa Rafflesia tuan-mudae este o floare roşie cărnoasă, cu pete albe asemănătoare unor băşici pe petalele sale enorme.

Această dimensiune depăşeşte recordul anterior, de 107 centimetri, stabilit de o floare găsită în urmă cu câţiva ani în aceeaşi regiune, în jungla din Sumatra de Vest.

„Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată'', a declarat Ade Putra din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra.

Floarea durează doar aproximativ o săptămână înainte de a se ofili, a precizat el.

Cea mai mare floare din lume a fost descoperită. Are petale enorme! Cum miroase și unde a fost găsită - FOTO

Planta a fost numită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, care a consemnat pentru prima oară un astfel de exemplar în Indonezia, la începutul secolului al XIX-lea.

Specia creşte în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine, unde a fost observat un exemplar cu un diametru de 100 de centimetri.

Inflorescenţa plantei parazitare, uneori denumită floarea-cadavru, imită duhoarea cărnii putrede pentru a atrage insectele, notează sursa citată. Un miros similar este răspândit şi de Amorphophallus titanum din Indonezia, o floare în formă de falus, ce poate atinge înălţimi de până la trei metri.

Recomandari