Antena Căutare

10 lucruri extreme pe care le va cauza incalzirea globala

Incalzirea globala este cea mai grava problema cu care se confrunta planeta noastra. Aceasta a adus deja schimbari climatice care au efecte negative asupra noastra. Iata 10 dintre cele mai extreme lucruri pe care le va cauza incalzirea globala!

1. Marea Bariera de Corali va disparea

Marea Bariera de Corali se va degrada din cauza apelor care sunt in continua incalzire. Cercetatorii de la Institutul de Stiinta Marina din Australia au spus ca incalzirea apelor va duce la cresterea nivelului de dioxid de carbon si, astfel, la disparitia coralilor.

2. Padurea din Amazon se va transforma in desert

Bazinul Amazonului detine milioane de specii de vietuitoare si o cincime din rezervele de apa dulce ale lumii. Din nefericire, incalzirea globala si defrisarile necontrolate vor face ca aceasta zona sa devina desert. Previziunile spun ca aceasta va disparea complet pana in 2050.

3. Desertul Sahara va deveni verde

Cercetatorii au descoperit ca unele zone din Sahara incep sa se acopere cu vegetatie, datorita cresterii ploilor. Daca acest lucru va continua, Sahara va redeveni savana bogata de acum 12.000 de ani.

4. Uraganele vor deveni si mai devastatoare

Previziunile spun ca, in cativa ani, uraganele vor deveni mult mai puternice. Pana acum, uraganul Katrina care a lovit coasta de est a Statelor Unite ale Americii a fost considerat cel mai puternic. Conform cercetatorilor, incalzirea globala va face ca furtuni mai mari decat Katrina sa se petreaca frecvent.

5. Londra va disparea pana in 2100

Nu numai insulele vor fi in pericol de a disparea din cauza incalzirii globale, ci si marile orase de pe coaste. Incalzirea globala cauzeaza cresterea nivelului marii si topirea ghetarilor. Orase precum Londra si New York vor disparea sub ape pana in 2100.

6. Animalele se vor micsora

Un climat mai cald va favoriza dezvoltarea animalelor mici. Cercetarile bazate pe analiza pestilor, planctonului si bacteriilor din ecosistemele europene arata ca vietuitoarele incep sa se micsoreze. Unele specii de animale si-au micsorat masa cu aproximativ 50%, in ultimii 30 de ani. Acest lucru va afecta lantul trofic.

7. 2000 de insule din Arhipelagul Indonezian vor disparea

Peste 2000 de insule din Arhipelagul Indonezian vor disparea pana in anul 2030, din cauza incalzirii globale si a activitatilor umane care distrug mediul. Indonezia a pierdut deja 24 din cele 17.500 de insule.

8. Vor creste actele de terorism

Incalzirea globala va destabiliza tarile sarace si in curs de dezvoltare, ducand la migrari masive si la cresterea actelor de terorism. Potrivit Consiliului National de Informatii din Statele Unite ale Americii, multi isi vor parasi locuintele din cauza conditiilor climatice dure. Acest lucru va pune presiune pe unele tari sa accepte refugiati, insa nu vor exista resursele necesare de integrare a acestora. Astfel, din cauza foametei si a lipsei banilor, multi oameni vor apela la acte teroriste.

9. Ghetarii din Alpi se vor topi

Ghetarii incep sa se topeasca din cauza iernilor calde si uscate si a verilor caniculare. Pana in 2050, cercetatorii spun ca ghetarii din Alpi se vor topi in totalitate.

10. Insulele Maldive se vor scufunda

Tarile mici si insulare din lume sufera deja de eroziunea coastelor, iar intr-un final se vor scufunda, daca nivelul marii va continua sa creasca. Aceasta previziune ofera o perspectiva devastatoare pentru locuitorii Insulelor Maldive. Cercetatorii spun ca aceasta va disparea in maxim 100 de ani.

Sursa: oddee.com

FOTO: mostinterestingfacts.com

VIDEO! Papusa Chucky exista in realitate!... Marea Britanie: Doi miri au fost arestati la propria ceremonie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x