Antena Căutare

10 lucruri neștiute despre Marilyn Monroe, sex simbolul secolului XX, cu un IQ apropiat de Einstein

Marilyn Monroe, un model și o actriță de succes care a setat anumite standarde de frumusețe la vremea ei, păstra câteva lucruri ascunse. Iată ce nu știai despre sex-simbolul secolului XX.

Marilyn Monroe, un model și o actriță de succes care a setat anumite standarde de frumusețe la vremea ei, păstra câteva lucruri ascunse. Iată ce nu știai despre sex-simbolul secolului XX.

Marilyn Monroe rămâne în memoria noastră ca fiind sex simbolul secolului XX, fiind o artistă desăvârșită, deosebit de frumoasă, ce a trăit o viață scurtă dar tumultoasă. Principalele repere ale vieții lui Marilyn Monroe sunt definite de o copilărie terifiantă, inteligenţă sclipitoare, idile şi aventuri, succese profesionale, dezamăgiri personale, dependenţă de medicamente şi alcool şi un final prematur. Ea a fost considerată de mulți cea mai mediatizată personalitate publică a tuturor timpurilor.

Marilyn Monroe - Viața sa tumultoasă și cum a ajuns celebră

Numele său real a fost Norma Jean Mortenson. Aceasta s-a născut pe 1 iunie 1926, la Los Angeles, mama ei fiind Gladys Pearl Monroe Baker Eley, editor de film la un studio cinematografic, iar tatăl ei, din câte se cunoaşte până în prezent, Charles Stanley Gifford, un agent de vânzări, deşi pe certificatul ei de naştere, în dreptul tatălui era trecut numele norvegianului Martin Edward Mortensen.

Marilyn nu a avut deloc o copilărie fericită deoarece mama sa a fost diagnosticată cu schizofrenie pe când ea era încă mică și a fost dată spre creștere la un orfelinat. Acolo ea a fost violată în mai multe rânduri, lucruri ce au afectat-o profund și s-au dovedit a fi traumatizante pentru întreaga sa experiență.

Aceasta a ajuns în cele din urmă în grija bunicii sale, Della Monroe Grainger, care a şi rebotezat-o, în religie baptistă, cu numele de Norma Jeane Baker. La scurt timp, după moartea bunicii, în august 1927, a fost dată spre creştere unor părinţi adoptivi, Albert și Ida Bolender din Hawthorne. La acea vreme, Norma Jeane abia împlinea şapte ani.

Vizitele săptămânale pe care i le făcea mama ei naturală, lipsite de orice fel de gest de afecţiune, păreau să o marcheze şi mai mult pe Marilyn.

Cu toate acestea, Gladys a cumpărat o casă pentru ea şi fiica ei. Din nefericire, după câteva luni în care au locuit împreună, mama ei suferă o cădere psihică serioasă, fiind, din nou internată în Spitalul de boli mintale din Norwalk, California.

Acesta a decăzut din calitatea de părinte, calitatea de tutore revenindu-i prietenei mamei sale, Grace McKee, căsătorită Goddard. Coşmarul copilăriei lui Marilyn Monroe nu avea decât să se agraveze. După căsătoria lui Grace McKee, pe când copila avea nouă ani, este din nou trimisă la orfelinat, pentru a urma o trecere pe la mai multe familii adoptive, unde a fost neglijată şi adesea, abuzată.

În septembrie 1941, Norma Jeane îşi reîntâlneşte iar mama, care se mută, alături de copilă, pe coasta de est a SUA. În aceste condiţii, mama sa consideră că cel mai bine pentru fiica ei ar fi să se căsătorească, pentru a evita reîntoarcerea acesteia la orfelinat.

În acest fel, după ce îl cunoaşte, în noiembrie 1941, pe fiul unui vecin, un bărbat cu alură atletică, pe nume James Dougherty şi după ce împlineşte vârsta de 16 ani, cei doi se căsătoresc, în 19 iunie 1942. La scurt timp după fericitul eveniment, James se angajează în marina comercială a SUA, plecând să lupte în cel de-Al Doilea Război Mondial. Tânăra doamnă Norma Jeane Dougherty s-a angajat ca muncitoare necalificată într-o fabrică unde vopsea piese de avioane.

Lucrul în această fabrică, total nepotrivit pentru o femeie, avea să îi aducă o altă perspectivă pentru viitor. Aici l-a întâlnit pe David Conover, un fotograf, care realiza instantanee prin fabricile din zonă, pentru a ilustra un articol din revista YANK pe tema ajutorului dat de femei pentru participarea americană la război. Acesta remarcă imediat potențialul de fotomodel al tinerei și îi face o ofertă de colaborare cu agenția de modelling The Blue Book.

La scurt timp, Norma Jeane devine unul dintre cele mai de succes modele ale agenției, căpătând o faimă nemaivăzută.

În 1946, pe 19 iulie, Marilyn Monroe dădea primul casting pentru un film și semna un contract cu Twentieth Century Fox Studios. Primul din cele 29 de filme pe care le-a făcut a fost Scudda-Hoo! Scudda-Hay! .

10 lucruri pe care nu știai despre Marilyn Monroe

-Antidepresive și trac

Faimoasa actriță hollywoodiana se trata pe platoul de filmare cu bourbon și șampanie, pentru a scăpa de trac. De asemenea, antidepresivele erau pentru ea la fel ca și bomboanele. Pentru o singură replică din filmul “ Some like it hot “, a fost nevoie de 47 de duble, din cauza bâlbâielilor lui Marilyn.

-Chanel no. 5

În anul 2012, Marilyn Monroe a fost, post-mortem, protagonista noului clip de prezentare Chanel, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la decesul său. Au folosit imaginea ei deoarece a fost pentru prima dată, în anul 1952, când casa Chanel a avut parte de o promovare mondială fără plată, atunci când actrița a spus că în pat nu poartă decât câteva picături de Chanel No. 5.

-Cultură vastă

Chiar dacă Marilyn nu părea a fi una dintre cele mai inteligente femei din lumea filmului, aceasta a deținut, până la moartea sa, o bibliotecă ce cuprinde 400 de titluri ale unor scriitori de renume, printre care Hemingway, Flaubert, Proust, Stendhal, Dostoievski, etc. De asemenea, acesteia îi făcea o deosebită plăcere să asculte operele marilor compozitori clasici.

-Primul iepuraș Playboy

Marilyn Monroe a fost primul “ iepuraș Playboy“. Aceasta a apărut goală în primul număr al revistei pentru adulți, în luna decembrie a anului 1953.

-Mărimea 42

În zilele noastre silueta ei rubensiană ar fi fost considerată în afara tiparelor 90-60-90. Cu toate acestea, Marilyn Monroe a fost declarată în repetate rânduri una dintre cele mai sexy femei. Contrar dobândirii acestui titlu, aceasta purta la haine măsura 42, care astăzi îi corespunde măsurii 46.

-Pasiunea pentru fotografie

Marilyn a fost declarată cea mai fotografiată femeie a tuturor timpurilor. Chiar și după jumătate de secol de la moartea ei, colecționarii încă se războiesc în tribunale pentru a recupera fotografii unice cu actrița.

-O rochie valoroasă

Celebra rochie alba care i-a descoperit picioarele lui Marilyn, în anii ’50, pe când aceasta stătea deasupra unei guri de aerisire, s-a vândut la licitație pentru fabuloasa sumă de 4.6 milioane de dolari.

-IQ de Einstein

Se pare ca în urma unor teste de inteligență la care a fost supusă, Marilyn Monroe ar fi reușit să obțină o cifră a IQ-ului de 168, cu 8 unități peste cifra de IQ a lui Albert Einstein. Ținând cont că media se situează undeva la scorul de 100, se pare ca Marilyn era o persoană extrem de inteligentă.

-Operații estetice

Marilyn nu a renunțat la nevoia de a apela la bisturiu. Johnny Hyde, agentul de vedete de la Hollywood mult mai în vârsta decât ea, îi recomanda mici retușuri estetice. Pentru a îi îmbunătăți aspectul, acesta îi plătește două operații estetice: o rinoplastie și un implant de bărbie.

-Trandafirii roșii

Marilyn a fost căsătorită, timp de 9 luni, în anul 1954 cu jucătorul de baseball Joe DiMaggio. După moartea divei, timp de 20 de ani, acesta obișnuia să trimită la mormântul ei de trei ori pe săptămână, câte trei trandafiri roșii.

Citește și:

O statuie reprezentând-o pe Marylin Monroe la Hollywood a dispărut

Divorț la 9 luni după nuntă! Cea mai cunoscută blondă din lume s-a despărțit de soț din cauza unei fuste ridicate în public

Mașina decapotabilă a celebrei Marilyn Monroe, scoasă la licitație! Oricine o poate obține contra unei sume colosale

UIMITOR! Fotografii ASCUNSE cu Marilyn Monroe aproape goală, publicate la 56 de ani de la moartea ei. Imaginile au fost făcute pentru Coca-Cola și găsite în... arhivele NASA - FOTO

Sursă foto: hepta.ro

Toaleta de pe Autostrada Sebeș-Turda care lucește de curățenie: "Doamna Varga (după ecuson) m-a certat că am încerc... Elena Udrea și Adrian Alexandrov, momente tandre în mijlocul străzii! Cei doi profită la maximum de momentele în doi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x