Antena Căutare

11 septembrie 2001: Cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei

Pe 11 septembrie 2001, patru avioane deturnate de teroristi au dus la moartea a aproape 3000 de persoane. Cele mai multe victime au fost inregistrate in New York, dupa ce turnurile World Trade Center, lovite de doua aeronave comerciale, s-au prabusit. Desi au trecut 11 ani de la atentatele sangeroase, teoriile conspiratiei continua sa faca valuri.

1. Atentatele au fost puse la cale de americani

Una dintre cele mai mari teorii ale conspiratiei legate de 11 septembrie 2001 este cea conform careia atacurile au fost planificate de americani. Ei ar fi pus atentatele pe seama teroristilor musulmani, pentru a avea un motiv sa atace Afganistanul si Irakul. Mai mult, inregistrarile cu Osama Bin Laden ar fi fost regizate.

2. Cladirile World Trade Center s-au prabusit in urma unor demolari controlate

Conform teoriei, Turnurile Gemene s-ar fi prabusit mult prea repede (mai putin de 10 secunde), iar incendiul a durat mult prea putin pentru a putea topi structura de otel a cladirilor. Unii martori au declarat ca au auzit o explozie inainte ca primul turn sa se prabuseasca, iar flacarile si fumul puteau fi observate iesind de pe ferestrele etajelor inferioare. Toate aceste teorii i-au lasat pe unii sa creada ca prabusirea a fost cauzata de explozibil montat in cladiri.

3. Cladirea Pentagonului a fost lovita, de fapt, de o racheta

Teoria sustine ca nu avionul Boeing 757 s-a prabusit peste Pentagon, ci o racheta, un avion usor sau o drona. Gaura lasata in cladire ar fi trebuit sa fie mult mai mare, in cazul in care avionul chiar ar fi lovit cladirea. Mai mult, unii sustin ca aeronava ar fi fost controlat chiar de Pentagon, si nu de teroristi.

4. Zborul 93 a fost doborat in aer de avioanele de interceptare americane

Al patrulea avion deturnat pe 11 septembrie, cu 44 de pasageri la bord, s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania. El urma sa loveasca Casa Alba, insa in urma unei revolte a pasagerilor, nu si-a mai atins tinta. Teoria conspiratiei spune ca avionul ar fi fost doborat de avioanele de interceptare americane. Conform acesteia, bucati mari din fuzelaj au fost gasite la o distanta mult prea mare de locul in care s-a prabusit avionul. Mai mult, unii sustin ca avionul a fost doborat pentru ca pasagerii aflasera de complot.

FOTO: Hepta

Olanda: Doua avioane au ramas agatate in aer, dupa ce s-au ciocnit... Prima revista din lume despre exorcizari a aparut la chioscurile de ziare din Polonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x