Antena Căutare

2010, cel mai calduros an din ultimii 160

Anul 2010 ar putea fi cel mai calduros din 1850 si pana acum. Cel putin asa arata masuratorile facute de specialistii de la Organizatia Meteorologica Climatica. Si ultimul deceniu doboara recordul. In ultimii zece ani s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi din istorie. Datele au fost facute publice la conferinta climatica de la Cancun.

"Pana in octombrie, datele retelei meteorologice arata ca este cel mai calduros an sau aproape de cel mai calduros an",


Intervalul ianuarie-martie 2010 a fost printre primele cele mai calduroase inceputuri de an din istorie, iar in lunile de vara, temperaturile au depasit frecvent pragul de canicula.

Cea mai calda zi a anului a fost 13 august. La umbra erau 37 de grade Celsius. Toamna, romanii s-au bucurat din nou de temperaturi de vara. Mercurul din termometre a urcat in noiembrie pana la 23 de grade, desi in mod normal ar fi trebuit sa fie doar cateva grade cu plus.

"In cazul Romaniei, pentru aproape toate lunile, anomaliile termice considerate pentru intreaga tara au fost mai mari decat media intervalului de referinta 1961-1990", sustine Bojariu.

Fenomenele extreme au aparut in alte zone ale lumii. Pakistanezii au suportat in vara temperaturi de peste 53 de grade Celsius, cele mai ridicate inregistrate in Asia din 1942. Iar meteorologii rusi au vorbit despre cel mai fierbinte anotimp din ultima mie de ani.

Foto: Hepta

"Impreuna dam viata povestilor": Gheorghe Berceanu, un campion uitat de lume... SUA: Un roman s-a plimbat cu o Dacie din '74 pe Broadway, de Ziua Nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x