Căutare Live

Un farmacist a pus la cale cel mai sângeros atac terorist din Japonia. Acum 24 de ani, aerul ucidea oameni în metroul din Tokyo

Acum 24 de ani, în aprilie 1995, în Japonia, o țară ferită de violențe, a avut loc un atac terorist. 13 oameni au murit, iar alte câteva mii au fost intoxicate în urma inhalării vaporilor de gaz sarin. În spatele atacului de la metroul din Tokyo era secta Aum. 

atac, metrou, japonia, secta, aum shinrikyo

Acum 24 de ani, în martie 1995, în Japonia, o țară ferită de violențe, a avut loc un atac terorist. 13 oameni au murit, iar alte câteva mii au fost intoxicate în urma inhalării vaporilor de gaz sarin. În spatele atacului de la metroul din Tokyo era secta Aum.

Pe 20 martie 1995, capitala Japoniei, cunoscută prin mulţimile de angajaţi care se grăbesc dimineaţa către birouri, s-a transformat într-o adevărată zonă de război.

Valuri de pasageri ieşeau de la metrou, vomitând, tuşind şi sufocându-se, în timp ce serviciile de salvare administrau îngrijiri de urgenţă pe trotuare. Ambulanţe circulau în toate direcţiile, elicoptere au aterizat pe marile bulevarde pentru a evacua persoane intoxicate.

Secta unui farmacist

Secta Aum a fost înființată în 1984 de un farmacist, Chizuo Matumoto, care și-a schimbat numele în Shoko Asahara.

Înițial, gruparea era dedicată practicilor de yoga și meditație. Lucrurile n-au rămas așa prea mult timp. Liderul grupării și-a dat seama că fusese ales de zeul hindus Shiva să creeze o societate utopică. Așa că s-a pus pe căutat membri. Scopul lui era ca secta pe care o conducea să ajungă în guvernul japonez.

Eșecul electoral din 1990, când Aum a reușit să primească doar câteva voturi la alegerile din acel an, a fost motivul unui plan de răzbunare. Ashara le-a spus adepților săi că este de datoria lor să ajute la răsturnarea violentă a guvernului.

Credea că este Iisus

În următorii ani, activitatea sectei Aum s-a concentrat pe atacuri chimice. Au încercat să pună mâna pe mostre de Ebola, au lansat un atac cu toxină botulinică la nunta prințului Naruhito, au pulverizat anthrax de pe acoperișul sediului lor...toate au eșuat.

Membrii sectei erau persoane educate

În ziua atacului de la metroul din Tokyo, Aum a trimis doi fizicieni, un cercetător, un inginer și un cardiolog pentru a plasa pungile de plastic umplute cu gaz sarin. Terosiștii s-au urcat în cinci metrouri diferite, au lăsat pachetele pe care le perforaseră cu vârful umbrelei și au fugit spre ascunzătoare, în timp ce primele victime cădeau secerate de vaporii toxici.

Dreptate după 23 de ani

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

În 2018, 23 de ani mai târziu, Ministerul Justiţiei japonez a confirmat execuţia celor 7 membri ai cultului apocaliptic Aum Shinrikyo, responsabili pentru atacul chimic cu sarin la metroul din Tokyo în 1995.

Johann Sebastian Bach, viață desprinsă din film. S-a căsătorit cu verișoara sa, a avut 21 de copii, din care doar 8 au s... Uită-te la ei dacă ai o zi proastă, fericirea este garantată! Cincizeci de copilași cu sindrom Down au recreat un videoc...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri