Antena Căutare

“Al Șaptelea Continent este de plastic” , 40 de tone de gunoi au fost strânse din Pacific

Mai mulți ecologiști au strâns 40 de tone de gunoi din Marele Patch de gunoi din Pacific.  Patch-ul situat între Hawaii și California reprezintă „o zonă de gunoi de mărimea Texasului” , în care se adună zilnic resturi plutitoare.

Mai mulți ecologiști au strâns 40 de tone de gunoi din Marele Patch de gunoi din Pacific. Patch-ul situat între Hawaii și California reprezintă „o zonă de gunoi de mărimea Texasului” , în care se adună zilnic resturi plutitoare.

40 de tone echivalează în greutate cu 24 de mașini sau cu 6,5 elefanți complet crescuți.

“Al Șaptelea Continent este de plastic” , 40 de tone de gunoi au fost strânse din Pacific

Folosind tehnologia prin satelit și prin telefoane mobile, echipajul a îndepărtat gunoiul, inclusiv sticlele de detergent, mobilierul din plastic și jucăriile pentru copii. Aceștia au colectat, de asemenea, unelte de pescuit numite "plase fantomatice", cu o greutate de cinci tone și respectiv opt tone. "Plasele fantomă" sunt plase masive de nailon sau polipropilenă care se deplasează și acumulează reziduuri din plastic.

Institutul Ocean Voyages, a declarat că misiunea de curățare a fost "cea mai mare și mai reușită curățare a oceanelor până în prezent".

1,5 tone de plastic a fost oferit Universității din Hawaii dar și artiștilor individuali de pe insulă, aceștia intenționează să transforme plasticul în sculpturi dar și în alte lucrări. Plasticul rămas va fi prelucrat de Schnitzer Steel și trimis către Hawaii pentru a fi transformat în energie.

“Al Șaptelea Continent este de plastic” , 40 de tone de gunoi au fost strânse din Pacific

"Ceea ce am făcut deja a salvat o mulțime de pești, delfini și balene. A fost o adevărată dovadă a conceptului de a găsi resturile și de a le ridica în mod eficient”

Tragedie aviatica în SUA,10 persoane și-au pierdut viața... Germania va înapoia Galeriilor Uffizi un tablou de Jan van Huysum furat de nazişti în timpul războiului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x